Πέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου
Το πρωί της Παρασκευής (24/3) πέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης, που δραστηριοποιείτο στην αγορά αυτοκινήτου.
Ο Γιώργος Συγγελίδης το 1965 ίδρυσε τη CITROËN Ελλάς Α.Ε, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ως μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων.
Η CITROËN Ελλάς Α.Ε. σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της CITROËN σε όλη την Ευρώπη και συνεργάζεται με περισσότερους από 44 εξουσιοδοτημένους διανομείς σε όλη την Ελλάδα.
Μαζί με την – επίσης εκλιπούσα - σύζυγό του, Θεοδώρα, ανέπτυξε και εδραίωσε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, τον Όμιλο Συγγελίδη, με πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Για την προσφορά του και τη συμβολή του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής -το 1981- από τη Γαλλική Δημοκρατία. Ο Γιώργος και η Θεοδώρα Συγγελίδη απέκτησαν τρία παιδιά, τους Γιάννη, Πολυχρόνη και Ρίτσα Συγγελίδη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτοκίνητο: Η Citroen C5X μοιάζει με τη βοήθεια επεμβάσεων με τη θρυλική CX του ‘70
Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορούν να σφυρίξουν και κάποιοι όχι; Οι επιστήμονες απαντούν
09:00
Κυβερνοεπίθεση από Ιρανούς χάκερ έθεσε εκτός λειτουργίας μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Βρετανία
08:51
To Genesis GV90 είναι πολυτελές και τεράστιο σε όλα του - Ακόμα και στη μπαταρία του
08:42
Μόλις ένα άσχημο κάψιμο από τον ήλιο αρκεί για να αλλάξει την υγεία μας για πάντα, σύμφωνα με μελέτη
08:30