ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Citroen C5X μοιάζει με τη βοήθεια επεμβάσεων με τη θρυλική CX του ‘70

Αυτοκίνητο: Η Citroen C5X μοιάζει με τη βοήθεια επεμβάσεων με τη θρυλική CX του ‘70
Η ιστορία της Citroen είναι μεγάλη και περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά μοντέλα αυτοκινήτων, που αποτελούν έμπνευση όχι μόνο για τους σχεδιαστές της γαλλικής μάρκας αλλά και για ανεξάρτητους βελτιωτές και… κανάλια στο YouTube

Η ιστορία της Citroen είναι μεγάλη και περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά μοντέλα αυτοκινήτων, που αποτελούν έμπνευση όχι μόνο για τους σχεδιαστές της γαλλικής μάρκας αλλά και για ανεξάρτητους βελτιωτές και… κανάλια στο YouTube.

Κανάλια όπως το κινεζικό Bai Ning’s car time, το οποίο έδωσε στη ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρείας, τη C5 X -στην Κίνα πωλείται ως Dongfeng Citroën Versailles C5 X- μια πιο ρετρό αισθητική. Εμπνευσμένη κυρίως από τη CX της δεκαετίας του ’70 αλλά και από την πιο μικρή GS.

Έτσι οι πίσω τροχοί είναι μερικώς καλυμμένοι όπως και στα γνωστά πρότυπα και έχει χρησιμοποιηθεί, όπως παλιά και αρκετό χρώμιο, ενώ από τη στιγμή που η υδροπνευματική ανάρτηση είναι οριστικά παρελθόν οι Κινέζοι υιοθέτησαν μια κλασική πνευματική που έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 100 χιλιοστά.

Από κει και πέρα το εσωτερικό προσαρμόστηκε, χρωματικά κυρίως, στα δεδομένα της δεκαετίας του ’70, με το τελικό αποτέλεσμα να εξακολουθεί να έχει μια αίσθηση πολυτέλειας.

Φυσικά η ρετρό C5 X θα μείνει μια και μοναδική, δείχνοντας πως το παρελθόν μπορεί κάλλιστα να δώσει ιδέες που είναι αποδεκτές και στο παρόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ