ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 41χρονου για ρατσιστική επίθεση κατά αλλοδαπού στα Καμίνια

Σύλληψη 41χρονου για ρατσιστική επίθεση κατά αλλοδαπού στα Καμίνια
INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής βίας σημειώθηκε, αυτή τη φορά στα Καμίνια, όπου ένας 41χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης, επιτέθηκε σε αλλοδαπό μέσα στο ίδιο του το σπίτι, καθώς όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς, είχε προσωπικές διαφορές με τους δύο... συγκατοίκους του, οι οποίοι είναι υπάλληλοί του. 

Συγκεκριμένα, ο εργοδότης πήγε τις πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης (21/3) στο σπίτι όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί υπάλληλοί του στα Καμίνια και όταν διαπίστωσε ότι εκείνη τη στιγμή απουσίαζαν, ο 41χρονος τα έβαλε με τον ομοεθνή συγκάτοικό τους.

Αρχικά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εξύβρισε τον αλλοδαπό με ρατσιστικές φράσεις θίγοντας την καταγωγή του και στη συνέχεια τον απείλησε και αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Λίγο πριν φύγει από το διαμέρισμα και ενώ το θύμα προσπάθησε να τον ακολουθήσει μέχρι την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, ο 41χρονος τον έβρισε ξανά με ρατσιστικές εκφράσεις και τον απείλησε.

Μάλιστα το περιστατικό βίας δεν σταμάτησε εκεί! Ο δράσης επιτέθηκε στον αλλοδαπό με χτυπήματα στο κεφάλι και αφού τον έσπρωξε στη τζαμαρία της εισόδου, στη συνέχεια του προκάλεσε τραύματα στο κεφάλι με τα θραύσματα.

Ο αλλοδαπός λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ μετά την καταγγελία του, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον 41χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης και να τον συλλάβει.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απειλές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, κλοπή και διατάραξη οικιακής ειρήνης, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ