ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Στοιχείο «κλειδί» έσωσαν οι πυροσβέστες μέσα από τη φωτιά

Νέα Σμύρνη: Στοιχείο «κλειδί» έσωσαν οι πυροσβέστες μέσα από τη φωτιά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που θα βοηθήσει την έρευνά τους για τον εντοπισμό των δραστών που πυρπόλησαν το γνωστό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για το καταγραφικό που διέθετε το κατάστημα από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν εσωτερικά και εξωτερικά του γνωστού εστιατορίου. Οι πυροσβέστες κατάφεραν μέσα στον πανικό της πυρκαγιάς να διασώσουν αυτό το σημαντικό στοιχείο, να το παραδώσουν στις αρχές και τώρα να βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εκεί οι αναλυτές θα προσπαθήσουν να το ανοίξουν με την ελπίδα να έχει διασωθεί το υλικό.

Ο μοναδικός υπάλληλος που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα την ώρα της πυρπόλησης, έχει ήδη πει στους αστυνομικούς στην κατάθεσή του, ότι είδε ξαφνικά μέσα στο κατάστημα τρία άτομα και ότι κάποιος από αυτούς χωρίς να προσδιορίζει το πριν ή το μετά, έσπασε τη τζαμαρία και πέταξε στο εσωτερικό μια φωτοβολίδα.

Αν λοιπόν βάσει αυτής της μαρτυρίας η πυρπόληση έγινε με αυτό τον τρόπο, τότε δεν αποκλείεται οι δράστες να έχουν καταγραφεί και αυτό να δώσει ώθηση στις έρευνες των αστυνομικών.

Από χθες αργά το βράδυ, το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, περνούν ένας - ένας οι συνιδιοκτήτες του εστιατορίου και καταθέτουν.

Ήδη έχουν μιλήσει στις αρχές οι δύο πρώτοι, που όμως δεν έχουν προσθέσει κανένα στοιχείο στην έρευνα, καθώς όπως ισχυρίστηκαν δεν είχαν διαφορές με κανέναν και δεν μπορούν να φανταστούν ποιος μπορεί να ήθελε την καταστροφή του εστιατορίου τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συλλογική βιντεοληπτικού υλικού από τα γύρω καταστήματα για να διαπιστωθεί το μέσο το οποίο χρησιμοποίησαν για να φτάσουν και για να φύγουν οι δράστες. Επίσης, θα ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί ποια κινητά τηλέφωνα ήταν ενεργοποιημένα στο συγκεκριμένο σημείο την επίμαχη ώρα, μήπως και μπορέσουν οι αξιωματικοί του Εκβιαστών να εντοπίσουν κάποιοι στοιχείο ακόμη για την ταυτότητα των δραστών.

Πάντως επιμένουν, ότι η χρήση φωτοβολίδας δεν είναι κάτι το οποίο συνηθίζουν οι ομάδες των εκβιαστών γι’ αυτό και δεν αποκλείουν κάποιος από τους δράστες να είχε σχέσεις με χούλιγκανς ή στο παρελθόν να είχε κάποια εμπλοκή με το αδίκημα της οπαδικής βίας και άρα να είχε πρόσβαση σε μέσα που χρησιμοποιούν συνήθως για τις επιθέσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ