ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 10 κιλά ηρωίνης κρυμμένα σε έπιπλα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - Δύο συλλήψεις

Πάνω από 10 κιλά ηρωίνης κρυμμένα σε έπιπλα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - Δύο συλλήψεις
Kατάσχεση άνω των 10 κιλών ηρωίνης Ελληνική Αστυνομία

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία την Δευτέρα (27/3) για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πάνω από 10κιλά ηρωίνης κρυμμένα μέσα σε έπιπλα στο Κορωπί.

Οι δύο συλληφθέντες είναι αδέλφια, ηλικίας 29 και 34 ετών και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο Κορωπί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση-εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ σύμφωνα με την, κατασχέθηκε ηρωίνη συνολικού βάρους δέκα κιλών και 869 γραμμαρίων.

Να σημειωθεί ότι, οι δύο κατηγορούμενοι, πιθανότατα, συνεργάζονταν με διεθνές κύκλωμα μεταφοράς ναρκωτικών.

Η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών γινόταν με το ταξί που οδηγούσε ο 34χρονος, ο οποίος χρησιμοποιούσε την εργασία του ως κάλυψη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • σάκος με 15 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 7.762 γραμμαρίων,
  • ξύλινη σανίδα με ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης, η οποία περιείχε έξι νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 3.107 γραμμαρίων,
  • εξοπλισμός επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών (ηλεκτρονική συσκευή κένωσης αέρος και επανατυποποίησης, δύο ρολά περιτυλίγματος νάιλον μεμβράνης, δύο ηλεκτρικοί αναδευτήρες, τρεις μεταλλικές σπάτουλες, πλαστική κουτάλα, σφυρί, δύο μεταλλικά σκεύη κοσκινίσματος, δύο πλαστικά δοχεία καθώς και πλήθος νάιλον συσκευασιών),
  • τρία οχήματα,
  • 190 ευρώ και
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ