ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Λυτρώθηκα» λέει μέσω του συνηγόρου του ο 15χρονος που φέρεται να κακοποιούνταν σεξουαλικά

Κρήτη: «Λυτρώθηκα» λέει μέσω του συνηγόρου του ο 15χρονος που φέρεται να κακοποιούνταν σεξουαλικά
Unsplash

«Λυτρώθηκα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο 15χρονος από την Κρήτη ο οποίος καταγγέλλει ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά επί τρία χρόνια -από το 2020 έως και το 2023- από τον 66χρονο Λυράρη του Ηρακλείου.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ. Γεώργιος Κοκοσάλης μιλώντας στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων μετέφερε τα λόγια του 15χρονου, ο οποίος παρότρυνε και άλλα παιδιά που έχουν πέσει θύμα του 66χρονου, να μιλήσουν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως και άλλοι ξέρουν.», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του ανήλικου παιδιού ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, ο 66χρονος μουσικός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανήλικου. Είχε φτάσει στο σημείο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν, από το 2018 να βιάζει το ανήλικο παιδί.

Μάλιστα, το απειλούσε και το εξανάγκαζε σε διάφορες άσεμνες πράξεις που έφταναν και μέχρι το βιασμό.

Το 2020 μάλιστα ανάγκασε το 16χρονο σήμερα παιδί να του στείλει βίντεο και φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο, με τον 66χρονο μουσικό να στέλνει το υλικό αυτό σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ενώ είχε δημιουργήσει και προφίλ στο όνομα του ανήλικου, χωρίς εκείνος να το θέλει.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023 έκλεινε ραντεβού και προωθούσε σε άνδρες τον ανήλικο, οι οποίοι τον βίαζαν.

Μάλιστα, ένας από αυτούς είναι ο γιατρός, που συνελήφθη.

Ο γιατρός υποστήριξε μετέπειτα στους αστυνομικούς ότι όταν είδε στο ραντεβού πως επρόκειτο για 16χρονο, έφυγε από το δωμάτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού, με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο όπου εργάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ