ΕΛΛΑΔΑ

Το σπίτι που έμενε στη Ζάκυνθο ο ένας από τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν

Το σπίτι που έμενε στη Ζάκυνθο ο ένας από τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν
imerazante.gr

Στον Λαγανά Ζακύνθου έμενε ο ένας εκ των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr εικονίζεται το σπίτι που βρίσκεται σε σχετικά απομονωμένο σημείο, όχι μακριά όμως από το κέντρο του Λαγανά.

Στο συγκεκριμένο σπίτι πριν περίπου ένα μήνα είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση «σκούπα» από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών κυρίως Πακιστανών.

Οι δύο συλληφθέντες όταν έφταναν στην Αθήνα από τη Ζάκυνθο και τη Σπάρτη όπου δούλευαν, έβρισκαν καταφύγιο στα Λιόσια μέσα σε ένα καταυλισμό στο οποίοι είχαν ένα παράπηγμα και διέμεναν άλλοι Πακιστανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα παράπηγμα στο οποίο διαμένουν και άλλοι παράνομοι αλλοδαποί οι οποίοι γνωρίζονταν και είχαν σχέσεις με τους δυο συλληφθέντες και τους παραχωρούσαν ένα δωμάτιο στο οποίο μπορούσαν να μείνουν κάθε φορά που έκαναν κάποιο ταξίδι στην Αθήνα.

Μάλιστα η αντιτρομοκρατική έκανε έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να εντοπίσει οπλισμό ή κάποιο άλλο αντικείμενο πέρα από τα κινητά των αλλοδαπών το οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει την έρευνα.

Ετοίμαζαν «στρατό» τρομοκρατών στην Ελλάδα

Οι δύο αλλοδαποί σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών και να στρατολογήσουν καινούργια άτομα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα.

Οι αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι οι επικοινωνίες που είχαν με το κεντρικό πρόσωπο, το οποίο είναι ένας 30χρόνος που ζει στο Ιράν, είχαν ως στόχο και τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, τα οποία θα έμπαιναν στην οργάνωσή τους και θα προχωρούσαν και εκείνα σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ήδη μάλιστα οι αξιωματικοί της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής, προσπαθούν να εντοπίσουν ποια ήταν τα άτομα αυτά, τα οποία θα έμπαιναν στην οργάνωση των τρομοκρατών.

Πρόκειται επίσης για αλλοδαπούς που ήταν παράνομα στη χώρα και που οι δύο συλληφθέντες πακιστανοί τους είχαν περιγράψει το σχέδιο τους και φυσικά τους στόχους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ