Εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων στο Πολύκαστρο
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.
Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά 1.158 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Σύροι, αναχώρησαν με 31 λεωφορεία για το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.
Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε απόλυτα ήρεμο κλίμα, με τους πρόσφυγες να έχουν ετοιμάσει από νωρίς τα πράγματά τους και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία οικειοθελώς.
Στην κυκλοφορία δόθηκε και το κομμάτι της ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, από τον κόμβο Αγίου Αθανασίου ως τη στροφή Πολυκάστρου, που είχε κλείσει γύρω στις 6 το πρωί με τους οδηγούς να κινούνται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.
Αύριο, Τρίτη, η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην εκκένωση των άλλων δύο άτυπων καταυλισμών στην περιοχή, αυτού στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα κι αυτού στο ξενοδοχείο, στη στροφή για Ευζώνους.
SPONSORED
Η ΚΟΥΖΙΝΑ παίρνει ξανά φωτιά: Η παράσταση του Γιώργου Κουτλή επιστρέφει στο ΚΙΒΩΤΟΣ
11:25
Φινλανδοί σπηλαιοδύτες θα ανασύρουν τις σορούς των Ιταλών δυτών στις Μαλδίβες
11:20
Ανήλικες κατήγγειλαν ότι τις βίασε 19χρονος – Συνελήφθη και οδηγείται στο Στρατοδικείο Λάρισας
11:20
UniGate 2026: Πέντε νέοι οδηγοί σπουδών και επαγγελμάτων από την Career Gate
11:18