Στον ανακριτή οι δύο Πακιστανοί που κατηγορουνται ότι σχεδίαζαν στοχευμένα χτυπήματα στη χώρα
Ανανεώθηκε:
Για το κακούργημα της «συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση» καλούνται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του 3ου τακτικου ανακριτή οι δύο Πακιστανοί, που σύμφωνα με τις Αρχές σχεδίαζαν στοχευμένα χτυπήματα στη χώρα μας.
Οι δυο κατηγορούμενοι, ηλικίας 28 και 29 ετών σύμφωνα με το κατηγορητήριο σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων, επί της οδού Αισώπου 10.
Το αρχικό σχέδιο τους- σύμφωνα πάντα με τις Αρχές- αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.
Εκτός των δύο κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα) στον άγνωστο μέχρι στιγμής αρχηγό τους, που φέρεται ως «εγκέφαλος» και ζει στο Ιράν.
Σύμφωνα με πηγές, η ΕΥΠ παρακολουθούσε εδώ και μήνες την υπόθεση διαβιβάζοντας πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από τις έρευνες πάντως που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα σε σπίτια υπόπτων δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες, ο Κώστας Μπακογιάννης
Τα σχέδια των τρομοκρατών και η επιχείρηση «Υάκινθος» που τα απέτρεψε
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30
Νεκρή εντοπίστηκε 41χρονη στο δωμάτιο που διέμενε στα Χανιά
23:58
Ιστιοφόρο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νισύρου - Καρέ καρέ η διάσωση των δύο επιβατών
23:55