ΕΛΛΑΔΑ

Εξωσχολικοί εισέβαλαν σε τάξη στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκαν στην καθηγήτρια

Εξωσχολικοί εισέβαλαν σε τάξη στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκαν στην καθηγήτρια
Σχολική μονάδα Eurokinissi/ φωτογραφία αρχείου

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι μαθητές και καθηγητές στο 2ο ΕΠΑΛ του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν εξωσχολικοί εισέβαλαν σε τάξη κατά τη διάρκεια μαθήματος και επιτέθηκαν στην καθηγήτρια που βρισκόταν μέσα. 

Η 62χρονη εκπαιδευτικός προσπάθησε να τους απομακρύνει και τότε ο ένας εκ των δραστών κλώτσησε την πόρτα και την τραυμάτισε στην κοιλιά. Η εκπαιδευτικός τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι δύο νεαροί εξωσχολικοί που είχαν καταφέρει να τρυπώσουν στο σχολείο, κατάφεραν πάνω στον πανικό που προκάλεσαν να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες ήταν πιθανότατα Ρομά και γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει εμπλοκή στην υπόθεση και κάποιου μαθητή. Αν δηλαδή κάποιος ή κάποια έδωσε πληροφορίες στους δράστες για το πώς θα μπουν και σε ποια τάξη πρέπει να κατευθυνθούν. Τα όσα έγιναν την Πέμπτη 30 Μαρτίου του 2023 πάντως, έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα ανάλογων γεγονότων στο σχολείο που έχει γίνει θέμα συζήτησης ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια.

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί και καταλήψεις στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, έχουν προβληματίσει έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί οριστική λύση. Μετά από κάθε παρατράγουδο περνάει λίγο διάστημα που τα πνεύματα ηρεμούν και στη συνέχεια καταγράφεται ένα νέο επεισόδιο.

Για την εισβολή και τον τραυματισμό της καθηγήτριας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας, που εξετάζει εικόνες από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσει τους δράστες που μπήκαν στο σχολείο και προκάλεσαν πανικό.

Η καθηγήτρια είναι καλά στην υγεία της και προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της επίθεσης.