ΕΛΛΑΔΑ

Νέα βίντεο από τη συμμορία των διακινητών: Πώς διαφήμιζαν τη δράση τους

Νέα βίντεο από τη συμμορία των διακινητών: Πώς διαφήμιζαν τη δράση τους
Screen grab από βίντεο των διακινητών CNN Greece

Νέα βίντεο από το κύκλωμα διακινητών με έδρα την Ελλάδα φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το CNN Greece, αναδεικνύοντας πώς μαγνητοσκοπούσαν τις παράνομες διακινήσεις για να διαφημίσουν την παράνομη δράση τους.

Πρόκειται για παράτυπους μετανάστες που έχουν περάσει τα σύνορα του Έβρου τους έχουν επιβιβάσει σε αυτοκίνητα ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εγκατάστασή τους σε διαμερίσματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στη συνέχεια, το κύκλωμα θα τους προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα για να φύγουν στην Ευρώπη.

Τα βίντεο αυτά ανέβαιναν σε κλειστές ομάδες στα social media και τα χρησιμοποιούσαν ως διαφήμιση της δράσης.

Στόχος, ήταν να προσελκύσουν περισσότερους παράτυπους μετανάστες, που έναντι αδράς αμοιβής θα τους ζητούσαν βοήθεια για να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν

Το CNN Greece αποκάλυψε, χθες, Κυριακή 2 Απριλίου, βίντεο - ντοκουμέντο που έστελνε η συμμορία των διακινητών σε ενδιαφερόμενους για να τους πείσει ότι οι ταυτότητες που θα βγάλουν είναι όμοιες με τις αληθινές.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομων διακινητών με 41 συλληφθέντες, που είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο, να κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογή που τσεκάρει την πλαστότητα εγγράφων, ώστε να δοκιμάζουν τα έγγραφα τους, και να διαπιστώνουν αν μπορούν να περάσουν ως γνήσια.

Φωτογραφία επίσης από τη συγκεκριμένη εφαρμογή φέρει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν οι διακινητέςCNN Greece

Στα κινητά τους τηλέφωνα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, ενόπισαν φωτογραφίες με καλάσνικοφ και πιστόλια, ενώ κρατούσαν ακόμα και φωνητικές συνομιλίες με τα άτομα τα οποία τα έφερναν στην Ελλάδα από παράνομες διαδρομές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου αναφέρονται σε μία διακίνηση από την Τουκία μέσω του Έβρου, και στην οποία οι διακινητές λένε πόσο δύσκολο είναι πια να περάσουν το ποτάμι λόγω των αυξημένων μέτρων και ότι είναι καλύτερα να μιλήσουν με κάποιο Βούλγαρο συνεργό τους.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της συμμορίας

«Άγνωστος»: Έλα αδερφέ τι κάνεις; Τελικά δεν θα δουλέψουμε;

«SHABIR»: Δόξα τω Θεώ όλα καλά. Τα σύνορα είναι λίγο δύσκολα αλλά θα περάσουμε. Από Τουρκία που είναι ο Τούρκος, που έχει δύο -2- οχήματα, τώρα είναι πολύ δύσκολο. Και μπορούμε να κανονίσουμε με τον Βούλγαρο. Όταν θα κανονίσω και σίγουρα για όχημα, τότε θα σου πω και μάλλον κάθε ένα κεφάλι θα είναι -1.300€-. Και όταν θα στείλεις σίγουρα και τοποθεσία, ακριβώς εκεί στην τοποθεσία θα πάει το αμάξι.

«Άγνωστος»: Αδερφέ εσύ πρέπει να πάρεις τα παιδιά από τα σύνορα της Σερβίας και θα αφήσεις στην Αυστρία.

«SHABIR»: Αδερφέ εγώ θα τα πάρω από τοποθεσία της Ουγγαρίας, σύνορα με το μηδενικό και θα τα πάω στην Αυστρία και μπορεί να πάω μέσα στην Αυστρία, αλλά μέχρι εκεί που θα μου στείλεις την τοποθεσία.

«SHABIR»: Σε λίγο θα πάρεις στην Ομόνοια και θα πάρεις τηλέφωνο στο μαγαζί και έχει αφήσει λεφτά -81.000€- και σε εκείνο θα δώσεις το μερίδιο του -2.700€-.

«Άγνωστος»: Αδερφέ SHABIR, έχω μιλήσει με τον άνθρωπο, αν το βράδυ δεν μπορεί οπωσδήποτε θα πας το πρωι να σου δώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ