ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταγγελία για το Αρσάκειο: Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι πεταλούδα στο σχολείο

Νέα καταγγελία για το Αρσάκειο: Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι πεταλούδα στο σχολείο
ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι πεταλούδα και εκβιάζει τα παιδιά», καταγγέλλει μητέρα μαθήτριας από το Αρσάκειο σχολείο, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης bullying σε βάρος 15χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, την ώρα του διαλείμματος από συμμαθητές του, καθώς του πέρασαν πετονιά στο λαιμό.

Σύμφωνα με μητέρα μαθήτριας «τα παιδιά φοβούνται να πάνε στο σχολείο γιατί τα απειλούν», είπε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι έξι συμμαθητές πέρασαν στο λαιμό του 15χρονου, πετονιά και τον έδεσαν στην καρέκλα μπροστά στα μάτια άλλων παιδιών που απλώς κοιτούσαν. Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν, ενώ γίνεται έρευνα για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε η μητέρα της μαθήτριας, τα παιδιά έμαθαν τι συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο σχολείο, ενώ όπως υποστήριξε δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο μια ανάρτηση στο Instagram στην οποία, σύμφωνα με την ίδια, είχαν απαγορεύσει τα σχόλια.

Σύμφωνα με την μητέρα οι δάσκαλοι είπαν στα παιδιά ότι ήταν ένα «παιχνίδι» αυτό που έγινε μεταξύ μαθητών του γυμνασίου και να μην αναστατώνονται, αφού δεν έγινε τίποτα.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο. «Υπάρχουν παραβατικά παιδιά, όπως και παραβατικοί γονείς».

Επίσης, ανέφερε ότι στη γιορτή της 25ης Μαρτίου «ο κ. Μπαμπινιώτης, μάς είπε, "θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι με τα παιδιά, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις και ότι, το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τα πάντα". Να αντιμετωπίσει τι», διερωτάται η ίδια η οποία υποστηρίζει ότι, «τα παιδιά που εμπλέκονται στο bullying συμμετείχαν κανονικά στο μάθημα».

Η ίδια ανέφερε ότι οι μαθητές που φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό bullying, πήγαν κανονικά στο μάθημα, ενώ σημείωσε ότι γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά στο σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ