ΕΛΛΑΔΑ

Εμμένει ο Κούγιας στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων παρά την αποδοκιμασία από επιστήμονες και υπουργείο

Εμμένει ο Κούγιας στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων παρά την αποδοκιμασία από επιστήμονες και υπουργείο
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Εμμένει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου και ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στην αρχική δήλωση που έκανε για τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, σχετικά με το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων, παρά την αποδοκιμασία που δέχτηκε από επιστήμονες αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας στο Action24, τοποθετήθηκε και στο θέμα αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Ο Ηλιάδης έψυξε τον εγκέφαλο του παιδιού, αυτό γίνεται όταν πρόκειται να μετακινηθούν όργανα. Άρχισε πλύση εγκεφάλου στους γονείς για να γίνει το παιδί δωρητής οργάνων. Στις 25 Απριλίου θα γίνουν οι ερωτήσεις που πρέπει, στο δικαστήριο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας για τα όσα είπε στο δικαστήριο, αναφέροντας πως δεν κατηγόρησε τον κ. Ηλιάδη για εμπόριο οργάνων, αλλά απλά έθεσε τα δεδομένα στη διάρκεια της δίκης.

«Οι άλλοι γιατροί πανηγύριζαν στο "Καραμανδάνειο" γιατί έσωσαν τη ζωή του παιδιού, ο Ηλιάδης έψυξε τον εγκέφαλό του και άρχισε η διαδικασία για να γίνουν δωρητές οργάνων. Δηλαδή τους έκανε συζήτηση για ένα νεκρό παιδί. Εγώ αυτό ανέδειξα. Αυτό που βλέπετε είναι ενορχηστρωμένο. Γίνεται συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος μου, βγάζει ανακοίνωση ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Ποιος μίλησε εναντίον των μεταμοσχεύσεων; Πότε είπα εγώ ότι είμαι εναντίον των μεταμοσχεύσεων;», σχολίασε ο ίδιος.

Στην ερώτηση για το αν αφήνει υπόνοια ότι πίσω από τον θάνατο του παιδιού, υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται κύκλωμα εμπορίας οργάνων, ο κ. Κούγιας απάντησε πως: «Δεν είμαι ντετέκτιβ εγώ, αυτό θα το βρει το υπουργείο Υγείας. Δεν θα κάνω εγώ την ερώτηση που πρέπει; Δεν έχω δικαίωμα εγώ να κάνω τις ερωτήσεις που πρέπει όταν κατηγορούν την εντολέα μου;».

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως η κατηγορία της 34χρονης εντολέας του είναι η δολοφονία των παιδιών της, όμως, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας – για την οποία έγινε και η επίμαχη ερώτηση – η Ρούλα Πισπιρίγκου «είχε τη χρυσή ευκαιρία να πει «ναι», να δώσει τα όργανα του παιδιού, άρα να σκοτώσει το παιδί όπως την κατηγορούν. Αυτή, όμως, ούρλιαζε και έλεγε θέλω το παιδί ζωντανό έστω και τετραπληγικό».

«Αυτές οι ερωτήσεις, λοιπόν, που έκανα ενοχλούν. Γίνονται από εκπομπές που έχουν γίνει τηλεδικαστήρια. Έγιναν πλούσιοι δημοσιογράφοι από την υπόθεση Πισπιρίγκου», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ