ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρης στήριξη Πλεύρη στον Ηλιάδη μετά τους υπαινιγμούς Κούγια - Νέα «πυρά» από τον ποινικολόγο

Πλήρης στήριξη Πλεύρη στον Ηλιάδη μετά τους υπαινιγμούς Κούγια - Νέα «πυρά» από τον ποινικολόγο
Twitter Θάνου Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε σήμερα συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, μετά και τα «πυρά» του Αλέξη Κούγια, ο οποίος μίλησε για «εμπόριο οργάνων» στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι γιατροί και θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου να κινηθεί αυτοτελές το Υπουργείο Υγείας.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση αναφέρθηκε σε ανάρτηση του ο υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι «ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ. Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Προβαίνουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται».

Κούγιας: Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;

Ο Αλέξης Κούγιας σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρθηκε στον εντατικολόγο του νοσοκομείου του Ρίου, για τον οποίο άφησε «αιχμές», μιλώντας για «εμπόριο οργάνων», θέτοντας το ερώτημα «γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π.

Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

Ηλιάδης: Μικροί άνθρωποι μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν

Την απάντησή του σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον Αλέξη Κούγια έδωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο «κύμα συμπαράστασης» προς το πρόσωπό του, έπειτα από τις δηλώσεις για εμπόριο οργάνων, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τις οικογένειες αυτών των παιδιών που έχουν δώσει ζωές σε πολλά άλλα παιδιά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έχει συγκαλέσει συνάντηση με τον κ. Ηλιάδη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στο απόηχο των όσων ακούστηκαν

Η ανάρτηση του κ. Ηλιάδη για τους ισχυρισμούς τους ισχυρισμούς περί «εμπορίας οργάνων»

«Μικροί άνθρωποι στις μεγάλες αίθουσες φροντίζουν να μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν. Και τους ακούν με θαυμασμό άλλοι μικρότεροί τους και τους χειροκροτούν. Μια τρομερήν αντήχηση κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν των κούφιων γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα έχει επίτηδες χτιστή μ’ ηχητική πολλή κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα. Κώστας Μόντης» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ