ΕΛΛΑΔΑ

Λευκό τιγράκι Χασίγια: «Δεν υπάρχει ελπίδα - Έχει 30 κατάγματα, δυσκολεύεται να αναπνεύσει»

Λευκό τιγράκι Χασίγια: «Δεν υπάρχει ελπίδα - Έχει 30 κατάγματα, δυσκολεύεται να αναπνεύσει»
Facebook

Εξανεμίζονται οι ελπίδες γαι το μικρό τιγράκι Χασίγια το οποίο εγκαταλείφτηκε έξω από το Αττικό Πάρκο, καθώς όλα δείχνουν πως δεν θα τα καταφέρει. Το ζωάκι υποφέρει συνεχώς και ζει με ισχυρά παυσίπονα.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Στογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΝΕΜΕΣΙΣ, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, τα νέα για το μικρό τιγράκι δεν είναι καθόλου καλά, αφού όπως υπενθύμισε, το ζωάκι πάσχει από μια εκ γενετής οστεοπενία. Πρόκειται για μια γενετική ανωμαλία, καθώς το ζώο γεννήθηκε από αιμομιξία για να τροφοδοτήσει εμπόριο άγριων ζώων.

Το τιγράκι, έχει τουλάχιστον 30 κατάγματα, δεν μπορεί να αναπνεύσει και έχει πάθει και μια ανακοπή, από την οποία οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Οι εξετάσεις του ζώου στάλθηκαν στο εξωτερικό με όλα τα Ευρωπαϊκά κέντρα να λένε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την εξέλιξη της υγείας του. Η μικρή «Χασίγια» υπoφέρει έντονα και πρέπει να είναι συνεχώς υπό μια ισχυρή αγωγή για να σταθεί όρθια.

Ο κ. Στογιάννης είπε με θλίψη πως όλα συνηγορούν να γίνει ευθανασία στο ζώο και τόνισε πως πρέπει το τραγικό αυτό περιστατικό να γίνει η αφορμή ώστε να παταχθεί το εμπόριο άγριας ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ