ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Πανούσης για τη δολοφονία 14χρονου: Δεν έχει σχέση με bullying (audio)

Γ. Πανούσης για τη δολοφονία 14χρονου: Δεν έχει σχέση με bullying (audio)

Η δολοφονία στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού (bullying), λέει ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στο CNN Greece o κ. Πανούσης τονίζει: «Ένα θύμα σχολικού εκφοβισμού, δεν μπορεί να αντιδράσει σκοτώνοντας με μαχαίρι και κόβοντας την καρωτίδα ενός άλλου ανθρώπου. Η ίδια η τεχνική διάσταση του εγκλήματος δείχνει πως πρόκειται για κάτι περισσότερο και πρέπει να ερευνηθούν τα ακριβή αίτια»

Όσον αφορά το μέλλον του δράστη ο κ. Πάνουσης θεωρεί πως παρά το νεαρό της ηλικίας του «πρέπει να τύχει κάποιου είδους εγκλεισμού. Είμαι υπέρ της επιείκειας του νόμου για τους ανήλικους, όμως εδώ έχουμε μια ακραία περίπτωση που πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής».

Σύμφωνα με τον κύριο Πανούση άλλωστε στη χώρα μας το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι μάλλον περιορισμένο ή σχεδόν ανύπαρκτο. «Εδώ και χρόνια υπάρχουν εκτεταμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, θεωρώ πως στην Ελλάδα μας δεν έχει καταγραφεί ούτε μια σοβαρή περίπτωση του.

Ακόμα και περιπτώσεις όπως του Άλεξ παλιότερα στη Βέροια ή πιο πρόσφατα του Γιακουμάκη δεν είναι τέτοιες.
Θεωρώ πως δεν αφορά την Ελλάδα. Αν πούμε πως τσακωμοί μεταξύ μαθητών για ερωτικούς ή αθλητικούς π.χ. λόγους είναι bullying χάνουμε την ουσία του θέματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ