ΕΛΛΑΔΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα - Πού θα βρέξει

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα - Πού θα βρέξει
Image Online/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας CNN Greece. Ο καιρός φαίνεται ωστόσο να βελτιώνεται από την Μεγάλη Παρασκευή, ώστε η έξοδος των εκδομέων και η Ανάσταση να γιορταστεί με καλές καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα κεντρικά ηπειρωτικά και βόρεια της χώρας με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς, ενώ επίσης χιόνια προβλέπονται στα βουνά της Κεντρικής της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από τα 1.200 μέτρα.

Οι περισσότερες βροχές, αναμένονται στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά κεντρικά και βόρεια, δηλαδή στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελλοπόνησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Ο κ. Μαρουσάκης κρατά ως ενδεχόμενο, σε αυτές τις περιοχές να βρέξει ξανά την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, από την Παρασκευή, οπότε και δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τους εκδρομείς του Πάσχα.

«Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 22 βαθμούς ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια χώρα».

«Το Μεγάλο Σάβατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, φαίνεται να είναι σχετικά ήπιος ο καιρός, ωστόσο, δεν αποκλείεται το μεσημέρι και το απόγευμα να έχουμε κατά τόπους βροχές στα ηπειρωτικά, χωρίς ωστόσο αυτή η εικόνα να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει».

Οι μεγαλύτερες πιθανότητες πάντως, είναι να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα τόσο για την Ανάσταση, αλλά και την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, τονίζει ο κ. Μαρουσάκης.

Στην Αθήνα όπως σημειώνει, θα έχουμε βροχές μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη. Όπως και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα φτιάξει την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα ούτε για το Σάββατο, τη Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ