ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινά κρατούμενος ξενοδόχος στη Ρόδο για φιλοξενία παράνομων μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος ξενοδόχος στη Ρόδο για φιλοξενία παράνομων μεταναστών
Intime

Προσωρινά κρατούμενος, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίθηκε ο 51χρονος υπεύθυνος λειτουργίας ξενοδοχείου στην περιοχή της Κρεμαστής Ρόδου, όπου είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με μια 41χρονη, όταν Λιμενικοί εντόπισαν 44 παράνομους μετανάστες στη μονάδα τους.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση και εξασφάλιση καταλύματος σε παράνομους μετανάστες.

Η 41χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, όπως και μια φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, καθώς και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί φέρονται να είχαν έρθει παράνομα στο νησί μας λίγες μέρες νωρίτερα, ενώ βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τριάντα παράτυποι μετανάστες έφθασαν το πρωί της Κυριακής στη Ρόδο

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής, κατέφθασαν περίπου δεκαπέντε άτομα στο ακρωτήριο «Γκίνας» στους Πεύκους (νοτιοανατολική πλευρά) και ανάλογος αριθμός στην παραλία Κρεμαστής (δυτική πλευρά), μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά. Άμεση ήταν η παρέμβαση Λιμεναρχείου και ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ