ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο η απολογία των συλληφθέντων για οπαδική βία στα Ιωάννινα - Ανέλαβε ο Κούγιας

Αύριο η απολογία των συλληφθέντων για οπαδική βία στα Ιωάννινα - Ανέλαβε ο Κούγιας
Στιγμιότυπα από την συμπλοκή στα Ιωάννινα Screen Grab / Epirus TV NEWS

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη (12/4) αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις από τους συλληφθέντες, που εμπλέκονται στο περιστατικό οπαδικής βίας που σημειώθηκε στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, κατόπιν προθεσμίας που έλαβαν, σήμερα (10/4).

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος των τεσσάρων αυτών ατόμων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για οπαδική βία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Να σημειωθεί ότι, την Δευτέρα (10/4) οι δικηγόροι που είχαν αναλάβει την υπεράσπισή τους παραιτήθηκαν και ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από την οικογένεια δύο εκ των συλληφθέντων, που είναι αδέρφια και αποφάσισε να τους αναλάβει.

Ο νέος συνήγορος υπεράσπισής τους, ζήτησε προθεσμία από τον ανακριτή για να μελετήσει την δικογραφία και να συντάξει τα υπομνήματα απολογίας, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε σημαντικό το υλικό που υπάρχει από κάμερες ασφαλείας, που εκτιμάται ότι θα ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συμπλοκή.

Αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή, που φαίνεται πως υιοθετείται, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι το αυτοκίνητο των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα κυνηγούσε τα άλλα τρία οχήματα στα οποία επέβαιναν οι εφτά οπαδοί του Ολυμπιακού.

Στο μεταξύ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο από τους έξι συλληφθέντες για το άγριο επεισόδιο οπαδικής βίας.

Παράλληλα, η κατάσταση της υγείας του 30χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παραμένει σταθερή, ενώ ο 29χρονος τραυματίας, πήρε εξιτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ