ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Προθεσμία πήραν δύο από τους συλληφθέντες για το αιματηρό περιστατικό

Ιωάννινα: Προθεσμία πήραν δύο από τους συλληφθέντες για το αιματηρό περιστατικό
Δικαστική αίθουσα EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα (10/4) πήραν οι δύο συλληφθέντες οπαδοί, που εμπλέκονται στο περιστατικό οπαδικής βίας που σημειώθηκε την Παρασκευή (7/4) στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων. 

Οι δύο συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της οπαδικής βίας, καθώς και για απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Επιπλέον τέσσερα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο ίδιο περιστατικό, έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη (11/4). Αυτοί από την πλευρά τους κατηγορούνται για οπαδική βία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Να σημειωθεί, ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ακόμα τρεις νεαρούς οι οποίοι αναζητούνται.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση κατά την προσαγωγή των έξι από τους οκτώ συλληφθέντες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα τους επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους καθώς η αστυνομική παρουσία δεν ήταν ισχυρή.

Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως, «δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί».

Δύο άτομα νοσηλεύονται φρουρούμενα, ενώ κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας ενός 30χρονου που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα, δε, με την ΕΡΤ, ο 30χρονος αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ τη Δευτέρα (10/4) εφόσον κριθεί όταν δεν διατρέχει, πλέον, σοβαρό κίνδυνο η υγεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ