ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα η οδηγός που πάτησε τον σκύλο - Της επιβλήθηκε πρόστιμο 40.500 ευρώ

Στον εισαγγελέα η οδηγός που πάτησε τον σκύλο - Της επιβλήθηκε πρόστιμο 40.500 ευρώ
ΙΝΤΙΜΕ

Στον εισαγγελέα οδηγείται η οδηγός που πάτησε εν ψυχρώ έναν σκύλο με το αυτοκίνητό της το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 13/4 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά τη διαδικασία του αυτοφώρου, η 63χρονη συνελήφθη, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 40.500 ευρώ.

Μάλιστα, το πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ιδιοκτήτρια του σκύλου για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη 63χρονη αλλοδαπή για εκούσιο τραυματισμό και πρόκληση σωματικών βλαβών σε ζώο συντροφιάς, πράξη που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της 13.04.2023 στο Ηράκλειο και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Επίσης διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της ανωτέρω Νομοθεσίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Πάτησε το σκυλάκι εν ψυχρώ

Πηγές από το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφέρουν ότι ο υπουργός ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση.

Το περιστατικό, που προκαλεί αποτροπιασμό, έγινε περίπου στις 18:30 χθες το απόγευμα σε δρόμο του Ηρακλείου Κρήτης. Ο σκύλος βρισκόταν σε ένα στενό.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, η οδηγός ενός αυτοκινήτου που κινείτο εκείνη την ώρα στο στενό, είχε πλήρη ορατότητα του σκύλου που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. Ωστόσο, αντί να περιμένει να φύγει το ζώο, πήρε φόρα και εν ψυχρώ κινήθηκε καταπάνω του πατώντας το. Η οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου και τράπηκε σε φυγή.

Όπως είπε η ιδιοκτήτρια του ζώου στο Flashnews.gr, δυστυχώς ο σκύλος φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα, στο πίσω του πόδι έχει βαθύ τραύμα, ενώ διαπιστώθηκε και εσωτερική αιμορραγία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιδιοκτήτριά του, επειδή ο σκύλος είναι στην ηλικία των 12 ετών, είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα για την υγεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ