ΕΛΛΑΔΑ

Στους οκτώ οι τραυματίες από βεγγαλικά - Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά

Στους οκτώ οι τραυματίες από βεγγαλικά - Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά
Βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Τέσσερα μικρά παιδιά και τέσσερις ενήλικες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από τραυματισμό από βεγγαλικά και κροτίδες, το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Τέσσερις μικροί τραυματίες σε Πύλο, Αγκίστρι, Σύμη και Ρόδο

Ειδικότερα, ένας οκτάχρονος από την Πύλο τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, όταν προσπάθησε να ανάψει μια κροτίδα η οποία έσκασε στο χέρι του. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου για να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, όμως λόγω του σοβαρού του τραυματισμού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τελικά, το υγειονομικό προσωπικό έκρινε πως το παιδί έπρεπε να διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διακομίστηκε και ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών από το Αγκίστρι, λίγο μετά την Ανάσταση.

Το παιδί υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό δακτύλων του αριστερού άνω άκρου και τραυματισμό του δεξιού άνω άκρου. Ο 14χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου. Το χειρουργείο εξελίχθηκε ομαλά, ενώ το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο.

Επιπλέον ένα αγόρι 13 ετών, μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο τα ξημερώματα από τη Σύμη, καθώς υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα. Ο 13χρονος εισήχθη στην πλαστική χειρουργική και αναμένεται να χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες.

Με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου ένα κοριτσάκι 7 χρονών, το οποίο τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Τέσσερις τραυματισμοί στην Αρκαδία

Νωρίτερα, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο, στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητο, οι δυο εκ των τεσσάρων να μεταφερθούν στην Τρίπολη καθώς έφεραν σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ