ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων - Που καταγράφεται αυξημένη κίνηση

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων - Που καταγράφεται αυξημένη κίνηση
EUROKINISSI / Αρχείο

Κορυφώνεται το απόγευμα της Δευτέρας (17/4) η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, από την περιφέρεια προς την Αττική. 

Η κίνηση καθώς περνά η ώρα, αυξάνεται όλο και περισσότερο, ιδίως στο ρεύμα εισόδου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η Τροχαία σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων στα διόδια Ελευσίνας, ενώ υπολογίζεται πως η αυξημένη κίνηση ξεκινά από το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν στο οδικό κομμάτι από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεόδωρους και από Κινέτα έως Μέγαρα.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια του Καλαμακίου, όπου παρατηρείται ανάσχεση 200 μέτρων.

Αυξημένη είναι η κυκλοφορία και στην είσοδο της Αττικής Οδού, στην Ελευσίνα.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί θα συναντήσουν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.

Επί ποδός βρίσκονται οι άντρες της τροχαίας, η οποία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένη κίνηση παρουσιάζεται από την επιστροφή των εκδρομέων στην ΑθήναGoogle Maps

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Χωρίς βροχές η επιστροφή στην Αθήνα

Νωρίτερα ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας στο CNN Greece, ανέφερε ότι χιλιάδες πολίτες θα ταξιδέψουν προς την πρωτεύουσα με αίθριο καιρό χωρίς βροχές.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, καλή αναμένεται να είναι επίσης η επιστροφή των εκδρομέων στις περιοχές της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα, καθώς δεν προβλέπονται βροχές.

«Από το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονται βροχές στην ηπειρωτική χώρα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Θράκη», λέει ο στο CNN Greece.

Οι βροχοπτώσεις θα εξασθενίσουν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και να ενισχυθούν πάλι την Τρίτη του Πάσχα (18/4).

«Η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή, εκτός από τις περιοχές που θα βρέξει, όπου αναμένεται να υπάρχει μια μικρή πτώση», προσθέτει ο κ. Λαγουβάρδος.

Επισημαίνει ότι, το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, βροχερός ήταν ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Ελλάδα.

Οι συνθήκες που αναμένονται στο οδικό δίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας 17/04

Ειδικότερα, «από το πρωί της Δευτέρας (17/04) τα φαινόμενα ενισχύονται και επεκτείνονται στο σύνολο των ηπειρωτικών καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τις καταιγίδες, σε κάποιες περιπτώσεις, θα συνοδεύουν ισχυρές ριπές ανέμου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη», προσθέτει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ