ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: Φίλος του θύματος ακινητοποίησε το συνεργό του δράστη

Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: Φίλος του θύματος ακινητοποίησε το συνεργό του δράστη
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi

Το νεαρό ληστή ο οποίος μαχαίρωσε έναν νεαρό ενήλικο ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο για να του αρπάξει το τσαντάκι αναζητούν οι αρχές ενώ ανακρίνουν το συνεργό του έναν 17χρονο ζητώντας του να τους αποκαλύψει τα στοιχεία του δράστη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το νεαρό θύμα μαζί με την παρέα του ήταν στην περιοχή της Ακρόπολης όταν δέχθηκαν την επίθεση από τους δύο ληστές.

Ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης έβγαλε αρχικά το μαχαίρι, το ακούμπησε στο λαιμό του θύματος ενώ προσπαθούσε ταυτόχρονα να του αφαιρέσει με τη βία το τσαντάκι του.

Ο 17χρονος που συνελήφθη παρατηρούσε και κράταγε τσίλιες μήπως εμφανιστεί κάποιος αστυνομικός.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό ο δράστης τραυμάτισε με το μαχαίρι στο λαιμό και στην κοιλιά το νεαρό θύμα του και αφού του άρπαξαν το τσαντάκι άρχισαν να τρέχουν για να εξαφανιστούν.

Ένας από τους φίλους του θύματος άρχισε να τον καταδιώκει και με τη βοήθεια διερχόμενων κατάφερε να τον ακινητοποιήσει στην οδό Αδριανού και λίγο αργότερα ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και τους παρέδωσαν το δράστη της ληστείας.

Αυτή την ώρα οι αστυνομικοί δείχνουν φωτογραφίες στους φίλους του θύματος μήπως και αναγνωρίσουν το δράστη που μαχαίρωσε το νεαρό ενώ οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις ληστείες που το τελευταίο διάστημα ήταν απανωτές στην περιοχή της Ακρόπολης με ανήλικα θύματα χωρίς κανένας να αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τη συμμορία που εδώ και καιρό αναζητούσαν οι αρχές ασφαλείας.

Ο δράστης θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα ενώ με την υπόθεση ασχολείται η υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ