ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνικό πρόβλημα και θέμα υγείας σκότωσαν τον Παναγιώτη Μαυρίκο;

Τεχνικό πρόβλημα και θέμα υγείας σκότωσαν τον Παναγιώτη Μαυρίκο;
CNN Greece

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος και το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο εκδότης σε συνδυασμό με μηχανική βλάβη, όπως «δείχνουν» τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ήταν εκείνα που -σύμφωνα με τα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης - πρέπει να ευθύνονται για το τραγικό δυστύχημα.

Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, είπε ότι ο γιος της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αποκάλυψε, επίσης, ότι λάμβανε φάρμακα που έριχναν την πίεσή του.

Τμήματα του πολυτελούς αυτοκινήτου που οδηγούσε ο εκδότης αποστέλλονται στην κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου να εξεταστούν.

Tο CNN Greece, σε ρεπορτάζ του αποκάλυψε ότι έχει εντοπιστεί στο αυτοκίνητό του σημαντικό εύρημα το οποίο μπορεί να δώσει νέα τροπή στις έρευνες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece στο δάπεδο του αυτοκινήτου, στη θέση του οδηγού στη δεξιά πλευρά, έχει εντοπιστεί μία τρύπα. Οι ειδικοί εξετάζουν αυτή τη στιγμή τόσο το μέγεθος όσο και το πότε και πως μπορεί να προκλήθηκε η συγκεκριμένη τρύπα η οποία προκλήθηκε από μηχανολογική αιτία.

Επιπλέον, δεν είναι σαφές και έχει ιδιαίτερη αξία αν η τρύπα προκλήθηκε πριν ή μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αν η τρύπα δημιουργήθηκε την ώρα που το αυτοκίνητο του Μαυρίκου βρισκόταν σε κίνηση είναι πιθανό να αιφνιδίασε ή και να τραυμάτισε τον οδηγό και για αυτό να μην ήταν δυνατόν να αντιδράσει όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο αυτοκίνητό . Επιπλέον, ατά τις ίδιες πηγές δεν αποκλείεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου εξαιτίας του απρόοπτου συμβάντος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και από το Χημείο του Κράτους, οι οποίες θα ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν τον Παναγιώτη Μαυρίκο να χάσει τις αισθήσεις του, κάτι που καταδεόχτηκε από το γεγονός ότι κατά την πρόσκρουση στο στηθαίο έμεινε ακίνητος πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο αυτοκίνητο.

Ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως τα στοιχεία που πρόεκυψαν «επεξεργάζονται επιστημονικά σε κάθε λεπτομέρεια» και απαιτούν χρόνο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γρφείο του τονίζεται ότι: «προς αποφυγή της διασποράς πεπλανημένων ειδήσεων θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου οι Κούγιας, Ραυτογιάννης και Διαμαντής, όπου θα τεθούν υπ' όψιν όλων όλα όσα έχουν αναδειχθεί». Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στο δικηγορικό γραφείο την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 .

Τι λέει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας

«Το δικηγορικό μας γραφείο, το οποίο, ως γνωστόν, έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής της οικογενείας του αειμνήστου Παναγιώτη Μαυρίκου, στην υπόθεση όπου διερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα η τυχόν διάπραξη του ποινικού αδικήματος της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ανακοινώνει τα εξής: Μετά τη διενέργεια εγκληματολογικής αυτοψίας, την οποία διενήργησαν με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των διορισθέντων πραγματογνωμόνων, οι τεχνικοί μας σύμβουλοι κ.κ. Ραυτογιάννης Γεώργιος και Διαμαντής Νικόλαος, ανευρέθηκαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, όσο και οι πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος επεξεργάζονται επιστημονικά σε κάθε λεπτομέρεια.

Από χθες, 14/6/2016, άρχισε και η πραγματογνωμοσύνη στο τζιπ τύπου Porsche Cayenne, το οποίο οδηγούσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Μαυρίκος, όπου όπως έχουμε πληροφορηθεί, κι εκεί ανευρέθηκαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία. Επειδή η επιστημονική επεξεργασία όλων αυτών των ευρημάτων απαιτεί ικανό χρόνο ώστε να αποφευχθούν εσφαλμένες ερμηνείες. Επειδή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των ερευνών των πραγματογνωμόνων, την κύρια έρευνα διεξάγει καθημερινώς το Τμήμα κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου καλούνται και καταθέτουν ως μάρτυρες όλα τα πρόσωπα τα οποία ευρίσκονται είτε στο άμεσο, είτε στο απώτερο περιβάλλον του αειμνήστου Μαυρίκου. Επειδή σήμερα σε κοινή σύσκεψη του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια με τους τεχνικούς μας συμβούλους κ.κ. Ραυτογιάννη Γεώργιο και Διαμαντή Νικόλαο έχουν αναδειχθεί πολύ σημαντικά θέματα. Για το λόγο αυτό απεφασίσθη προς αποφυγή της διασποράς πεπλανημένων ειδήσεων να δοθεί στο γραφείο μας κοινή συνέντευξη τύπου των κ.κ. Κούγια, Ραυτογιάννη και Διαμαντή, όπου θα τεθούν υπ' όψιν όλων όλα όσα έχουν αναδειχθεί. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Τρίτη, 21/06/2016 και ώρα 15:00 στο δικηγορικό μας γραφείο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ. 55, στον 3ο όροφο».

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Μαυρίκου: Νέο εύρημα στο αυτοκίνητο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ