ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Μισέλ Δημόπουλος, επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Πέθανε ο Μισέλ Δημόπουλος, επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Ο Μισέλ Δημόπουλος EUROKINISSI /ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μισέλ Δημόπουλος.

Το Φεστιβάλ αποχαιρέτησε τον διευθυντή του, που το καταξίωσε στον διεθνή κόσμο του κινηματογράφου με μία ανάρτηση στο Facebook:

«Ο Μισέλ θα είναι πάντα εδώ. Στο Ολύμπιον και στο λιμάνι, στις μεγάλες οθόνες και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στις κουβέντες, στα βιβλία και τα περιοδικά. Θα είναι ζωντανός, ευθυτενής, γελαστός, δίκαιος και πάντα έτοιμος να ξαναδεί και να μας δείξει τις υπέροχες ταινίες που λάτρευε, να μας κάνει να ανακαλύπτουμε το καινούριο και το ανήσυχο σινεμά σε κάθε μας βήμα».

Ο Μιχάλης (Μισέλ) Δημόπουλος κατά την περίοδο της θητείας του από το 1992 μέχρι το 2004 διεθνοποίησε το Φεστιβάλ και κατάφερε να ανοίξει νέες δυνατότητες για τον κινηματογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε κινηματογράφο στη Γαλλία και ξεκίνησε την καριέρα του ως κριτικός κινηματογράφου στην «Αυγή» και στο περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος», τη δεκαετία του 1970.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με εκδοτικούς οίκους και συνεισέφερε τα μέγιστα στον ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο, όταν ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ