ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: Απολογούνται οι δύο 17χρονοι - Οι ποινές που αντιμετωπίζουν

Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: Απολογούνται οι δύο 17χρονοι - Οι ποινές που αντιμετωπίζουν
INTIME

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν εντός της ημέρας (21/4) οι δύο 17χρονοι οι οποίοι κατηγορούνται για την αιματηρή επίθεση σε βάρος ενός 18χρονου κοντά στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επίσης, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας αφού μαχαίρωσε τον 18χρονο στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος είπε στις αρχές: «Είδα ξαφνικά μπροστά μου κάτι παιδιά και εκείνη τη στιγμή αποφασίσαμε να τους αρπάξουμε τα τηλέφωνα. τους είπα ότι δήθεν ήθελα ένα τσιγάρο και τους πλησίασα.

Έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στο παντελόνι μου και έβαλα το μαχαίρι στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του. Του τράβηξα το τσαντάκι και όταν είδα ότι εκείνος με έσπρωξε τον μαχαίρωσα δύο φορές στο λαιμό και την κοιλιά».

Αμέσως μετά ο 17χρονος αναφέρθηκε και στο τι ακολούθησε με το συνεργό του.
«Ο συνεργός μου άρπαξε το τσαντάκι και αρχίσαμε να τρέχουμε. Εγώ για να μην έχω το μαχαίρι πάνω μου το πέταξα εκεί όπου έτρεχα.

Κάποια στιγμή το συνεργό μου τον έχασα αφού χωριστήκαμε και εγώ μπήκα στο μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα τι είχε συμβεί και έβαλα τα ρούχα μου στο πλυντήριο. Ζητάω συγγνώμη δεν ήθελα να τον χτυπήσω».

Η αστυνομία που ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για να διαλευκάνει την υπόθεση, εντόπισε στο σπίτι του δράστη τα ρούχα που φορούσε, όταν λήστεψε και μαχαίρωσε, τον νεαρό στην Ακρόπολη.

Αρχικά ο αλλοδαπός δράστης προσπάθησε να υποδέιξει ως κακοποιό που κρατούσε το μαχαίρι και τραυμάτισε το θύμα, τον άλλο συγκατηγορούμενό του, τον οποίο είχαν συλλάβει λίγο νωρίτερα οι Αρχές, αφού τον κυνήγησαν διερχόμενοι από το σημείο της ληστείας.

Στην πορεία της ανάκρισης όμως και αφού οι αστυνομικοί είχαν βρει στο σπίτι του τα ματωμένα ρούχα, ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τί είχε συμβεί.

«Tο παιδί μου ζει από θαύμα»

«Μου ζητάει συνέχεια συγγνώμη από τη στιγμή που συνήλθε, λες κι έκανε κάτι κακό», αναφέρει η μητέρα του και στη συνέχεια συμπληρώνει πως «χθες θέλησε να μου μιλήσει για το περιστατικό, αλλά κουράζεται εύκολα και δυσκολεύεται να μιλήσει, λόγω και του οξυγόνου», είπε η μητέρα του 18χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί της είπαν ότι «το παιδί ζει από θαύμα».

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι δράστες πλησίασαν την παρέα του κι αρχικά ζήτησαν ένα τσιγάρο. Αμέσως μετά όμως έβγαλαν μαχαίρι, το κόλλησαν στο λαιμό του παιδιού μου και απαίτησαν τα τσαντάκια τους και τα κινητά τους. Κάποια παιδιά από την παρέα πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια, αλλά όχι και το δικό μου αφού είχε ένα μαχαίρι στο λαιμό του», συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ