ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής σε σχολείο ΑμεΑ στον Ωρωπό - Ακατάλληλο δάπεδο, δεν υπάρχει περίφραξη

Εικόνες ντροπής σε σχολείο ΑμεΑ στον Ωρωπό  - Ακατάλληλο δάπεδο, δεν υπάρχει περίφραξη
Pixabay

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από το ειδικό σχολείο για παιδιά ΑμεΑ του Ωρωπού, καθώς τόσο στο σχολείο όσο και στο νηπιαγωγείο, η περίφραξη αποτελείται από ένα αόρατο «σχοινί». 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. έχει παραμεληθεί, και διαμαρτύρονται στο Open για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο, καθώς και την αναλγησία του Δήμου απέναντι στα προβλήματα.

Μία μητέρα αναφέρεται στις παραλείψεις και την ανυπαρξία συντήρησης του κτήριο, και επισημαίνει πως έχουν περιφράξει το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί, και πως το δάπεδο στο προαύλιο είναι κατεστραμμένο, επομένως καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των αμαξιδίων των μαθητών.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα συμπλήρωσε πως παλαιότερα είχαν βάλει ένα σχοινάκι σαν περίφραξη, ενώ παρά τις οχλήσεις των γονέων δεν έχει γίνει τίποτα.

«Έχουμε φτάσει παντού, θέλω να ζητηθούν από τη διεύθυνση του σχολείου τα έγγραφα που έχουν σταλεί», τόνισε.

Παράλληλα, καταγγέλλεται πως το ειδικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο για παιδιά με υψηλή νοητική υστέρηση, που βρίσκεται παραδίπλα από τις άλλες δύο δομές, δεν έχει ακόμα παραχωρηθεί από τον Δήμο.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι γονείς των παιδιών αυτών, να διανύουν 260 χλμ. ημερησίως προκειμένου να πηγαίνουν το παιδί τους στο κοντινότερο ειδικό σχολείο, το οποίο είναι στη Νέα Μάκρη.

Η δομή μέχρι και σήμερα δεν είναι έτοιμη καθώς στο κτίριο φιλοξενείται ακόμα η υπηρεσία του κτηματολογίου, παρόλο που υπάρχει σχετικό ΦΕΚ, το οποίο κοντεύει να λήξει.

Σύμφωνα με την μητέρα που ανέφερε τα παραπάνω, ο Δήμος δεν το έχει παραχωρήσει ακόμα, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα κωλυσιεργεί και η περιφέρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ