ΕΛΛΑΔΑ

Βελεστίνο: Στη φυλακή πατέρας που ξυλοκόπησε την κόρη του γιατί ασπάστηκε τον Ισλαμισμό

Βελεστίνο: Στη φυλακή πατέρας που ξυλοκόπησε την κόρη του γιατί ασπάστηκε τον Ισλαμισμό
Κελί σε φυλακή PIXABAY

Ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή, επεβλήθη την Δευτέρα (24/4) σε 50χρονο πατέρα στο Βελεστίνο Μαγνησίας, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό της κόρης του γιατί εκείνη αποφάσισε να ασπαστεί τον Ισλαμισμό.

«Με χτυπούσε για 20 λεπτά με ζωώδη χαρά γιατί δεν ήθελε να φοράω μαντήλι στο κεφάλι» κατέθεσε στο δικαστήριο το θύμα ξυλοδαρμού, με τον πατέρα της να κλαίει και να ζητά συγγνώμη, όπως μεταδίδει το gegonota.news.

Η 24χρονη εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα με μάσκα, παραμορφωμένη από τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε.

Στην κατάθεσή της, ανέφερε πως βρισκόταν στην Αγγλία, όπου και εργάζεται όταν ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γονείς της για την απόφασή της να ασπαστεί τον ισλαμισμό. Εκείνοι αντέδρασαν έντονα τηλεφωνικά, της είχαν πει να μην έρθει στην Ελλάδα, αλλά όταν ηρέμησαν τους επισκέφθηκε τελικά το περασμένο Σάββατο (22/4).

Όταν ο πατέρας της την είδε με μαντήλι την ώρα που πήγε να την παραλάβει από τον σταθμό των λεωφορείων στον Βόλο, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση.

«Μας ρεζιλεύεις παντού» της είπε. Όταν έφτασαν σπίτι, οι διαπληκτισμοί δεν σταμάτησαν. Την επόμενη ημέρα, ο πατέρας της άρχισε να τη χτυπάει με γροθιές, όταν αποφάσισε να μείνει κλεισμένη στο δωμάτιο της, την έριξε κάτω και την κλωτσούσε στα πλευρά. Όταν η μητέρα της προσπάθησε να τον σταματήσει, την χτύπησε σε εκείνη.

Είναι επικίνδυνος

«Μου είπε, πως σκοτώσει πρώτα εμένα και μετά το παιδί», δήλωσε στην κατάθεσή της η μητέρα, που ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες.

«Έχεις πάρει τον δρόμο του διαβόλου» φώναζε ο πατέρας στην 24χρονη αιμόφυρτη κόρη του, ενώ ο ίδιος είναι άθεος, αλλά τηρεί τα έθιμα της χριστιανικής κοινότητας, όπου ζει.

Η μητέρα, από την πλευρά της, δήλωσε πως ο σύζυγός της είναι βίαιος και χτυπά την ίδια και τα παιδιά.

«Τον θεωρώ επικίνδυνο τον πατέρα μου», ανέφερε η 24χρονη και απέρριψε την πρόταση της εκκίνησης διαδικασίας ποινικής διαμεσολάβησης από τον εισαγγελέα.

Ο 50χρονος στην κατάθεσή του, δήλωσε: «Στα νεύρα μου επάνω έγιναν όλα γιατί έχω και βαρύ χέρι. Δεν θα ακουμπήσω ξανά ούτε τρίχα από τα μαλλιά τους, δεν θα πειράξω ούτε μύγα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ