ΕΛΛΑΔΑ

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκε ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας - Το απόγευμα φτάνει νέο αεροσκάφος

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκε ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας - Το απόγευμα φτάνει νέο αεροσκάφος
Απεγκλωβισμός Ελλήνων από το Σουδάν AP Photo/Petros Giannakouris

Οι επαναπατρισμοί Ελλήνων από το Σουδάν συνεχίζονται με άλλα δεκατρία άτομα να φτάνουν στην Ελλάδα  το απόγευμα, ανάμεσά τους και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας, κ.κ. Σάββας.

Το δεύτερο αεροσκάφος C-27 θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας μεταφέροντας τους 13 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους τα οποία απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Αρχικά οι επαναπατρισθέντες μετέβησαν στο Αμμάν της Ιορδανίας με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών αργά χθες το βράδυ.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες τους στην Γερμανίδα ομόλογό του, Αναναλένα Μπέρμποκ.

Υπενθυμίζεται ότι 17 άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν το βράδυ της Τρίτης. Από αυτά επτά άτομα αφίχθηκαν οδικώς στην Αίγυπτο, όπου τους περίμενε στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας Καΐρου.

Λίγη ώρα αργότερα, ακόμη δέκα Έλληνες έφτασαν στο Αμμάν της Ιορδανίας με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών.

Οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν θα συνεχιστούν σε συνεργασία με την Ε.Ε και άλλες χώρες.

Η απομάκρυνση των Ελλήνων έρχεται ενώ στο Σουδάν συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις για τον έλεγχο της εξουσίας ανάμεσα στους παραστρατιωτικούς και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ο ΠΟΥ κρούει καμπανάκι κινδύνου ότι βιολογικά όπλα έχουν πέσει στα χέρια ενός από τους διεκδικητές της εξουσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ