ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Καμπανού: Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων

Δίκη Καμπανού: Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων
Τοιχρογραφία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη (27/4), στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Υπενθυμίζεται ότι, οι απολογίες ξεκίνησαν την Τρίτη (25/4), όταν απολογήθηκε ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, που ήταν ο οδηγός του πρώτου οχήματος που έφτασε στο σημείο της άγριας οπαδικής επίθεσης.

Ο 24χρονος υποστήριξε πως δεν συμμετείχε καθόλου στο αιματηρό επεισόδιο, καθώς, όπως ανέφερε, αρχικά είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο του, είχε ξεχάσει όμως να τραβήξει το χειρόφρενο και γύρισε πίσω.

«Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε» παρά μόνο «να κυνηγήσουμε, να χτυπήσουμε κάποιον», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά στην απολογία του, ενώ στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για την εμπλοκή του στην «τραγική αυτή ιστορία».

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να τα έκανα όλα αλλιώς, να μην βρεθώ σε ομάδες και συνδέσμους, αλλά είναι αργά» είχε αναφέρει, ξεκινώντας την απολογία του.

Το έναυσμα, όπως σημείωσε, για την άγρια οπαδική επίθεση αποτέλεσε ένα οπαδικό επεισόδιο που προηγήθηκε νωρίτερα στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι κυνήγησαν κάποιους δικούς μας».

Σημειώνεται ότι, το ενδιαφέρον στις απολογίες των κατηγορουμένων εντοπίζεται, παράλληλα, στο εάν θα διαφοροποιηθούν από τις αρχικές τους θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ