ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη πέντε ατόμων στη Θεσσαλονίκη για αρπαγή αλλοδαπού - Ζητούσαν λύτρα

Σύλληψη πέντε ατόμων στη Θεσσαλονίκη για αρπαγή αλλοδαπού - Ζητούσαν λύτρα
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας EUROKINISSI

Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία για αρπαγή και κράτηση αλλοδαπού παρά τη θέλησή του, τον οποίο απελευθέρωσαν μόνο αφότου οι συγγενείς του θύματος κατέβαλαν λύτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οι δράστες είναι δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 18 έως 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγής, εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δράστες κρατούσαν τον άτυχο άνδρα παρά τη θέλησή του και ελευθέρωσαν μετά την καταβολή αιτηθέντος χρηματικού ποσού από συγγενείς του.

Οι αρχές πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικία, σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προαναφερόμενων δραστών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από το θύμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, μετερχόμενοι σωματική βία εκβίαζαν και απαιτούσαν από το θύμα τους χρηματικό ποσό μέσω συγγενικών του προσώπων, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Δύο εκ των δραστών, συνελήφθησαν διότι εργαζόμενοι σε εταιρεία αποστολής εμβασμάτων και γνωρίζοντας τον σκοπό της κατάθεσης – αποστολής των ανωτέρω χρημάτων από συγγενικά πρόσωπα του θύματος, καταχώρησαν διαφορετικές ώρες αποστολής και διαφορετικά στοιχεία των ατόμων που παρέλαβαν τα χρήματα, προκειμένου να αποκρύψουν την πραγματική ταυτότητά τους.

Από την έρευνα στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ράβδοι (μεταλλική και ξύλινη), ενώ από την εταιρεία κατασχέθηκαν οι σχετικές αποδείξεις των συναλλαγών και βιντεοληπτικό υλικό για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Την υπόθεση εξιχνίασαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ