ΕΛΛΑΔΑ

Γιάνης Βαρουφάκης: Νέα σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Γιάνης Βαρουφάκης: Νέα σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια
Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης INTIME

Έναν 30χρονο ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές μετά από επιχείρηση που είχε γίνει για ανακατάληψη κτηρίου στην Αθήνα είναι το άτομο που συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (2/5) για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια το βράδυ της 10ης Μαρτίου 2023

Οι αστυνομικοί αφού προχώρησαν στην ταυτοποίηση του 30χρονου έστειλαν τα στοιχεία του στον Ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και πριν από λίγο οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εκεί διαπίστωσαν πότε είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης 30χρονος ημεδαπός εμπλεκόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ και γραμματέας του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα την 10-3-2023 στα Εξάρχεια.

Δεν είχε αναγνωρίσει τους συλληφθέντες

Κατάθεση χωρίς να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας είχε δώσει στην 1η Ανακρίτρια Ανηλίκων ο γενικός γραμματέας του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης, για την επίθεση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του Μέρα 25, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, να αποπέμψει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τον οποίο ανέφερε πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά - καλά καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Η δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ένας 35χρονος που προσήχθη για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη.

Η Ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ