ΕΛΛΑΔΑ

«Ρεκόρ» συλλήψεων από την ΕΛΑΣ για περιστατικά κακοποίησης ζώων

«Ρεκόρ» συλλήψεων από την ΕΛΑΣ για περιστατικά κακοποίησης ζώων
Αδέσποτη γάτα AP Photo/Matias Delacroix

Σε 138 συλλήψεις ατόμων, που εμπλέκονται σε περιστατικά κακοποίησης ζώων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το α' τετράμηνο του 2023 (Ιανουάριος - Απρίλιος), ενώ βεβαιώθηκαν 659 πρόστιμα, που φτάνουν το συνολικό ποσό των 3.317.800 ευρώ. 

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται ότι σχηματίστηκαν 705 δικογραφίες για σχετικά αδικήματα.

Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, θέτοντας ως πρώτιστη στόχευση την αντιμετώπιση συμπεριφορών κακοποίησης, βασανισμού και γενικά βάναυσης συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων».

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς εδώ.

Καταλήγοντας, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως, η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ