ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από τη ληστεία με μαχαίρι σε βενζινάδικο στο Ελληνικό

Βίντεο από τη ληστεία με μαχαίρι σε βενζινάδικο στο Ελληνικό
Στιγμιότυπο από τη ληστεία σε βενζινάδικο στο Ελληνικό

Στην εξάρθρωση ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βενζινάδικα στα νότια προάστια, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι το βίντεο από τη ληστεία σε βενζινάδικο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό το βράδυ της Τρίτης (2/5). Υπό την απειλή μαχαιριού, ο δράστης ακινητοποίησε τον υπάλληλο, απέσπασε 1.250 ευρώ από το ταμείο και διέφυγε.

Ο τρόπος δράσης τους

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ το απόγευμα της Πέμπτης 27 και της Παρασκευής 28 Απριλίου, συνελήφθησαν σε Αργυρούπολη και Αθήνα 20χρονος και 17χρονος για σύσταση συμμορίας, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, την ώρα που αναζητείται ένα ακόμη μέλος της συμμορίας.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι από τα μέσα του μήνα Φεβρουαρίου είχαν δημιουργήσει μία ομάδα προκειμένου να διαπράττουν ληστείες σε βάρος υπαλλήλων σε βενζινάδικα.

Τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου η κίνηση είναι πάντα μειωμένη, τα μέλη της συμμορίας μετέβαιναν με δίκυκλα οχήματα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας βενζινάδικα όπου εργαζόταν ένας υπάλληλος.

Μόλις εντόπιζαν το στόχο τους, πήγαιναν ως πελάτες και την κατάλληλη χρονική στιγμή, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, προσέγγιζαν τον εκάστοτε υπάλληλο, και με την απειλή μαχαιριού ή πιστολιού, τον ακινητοποιούσαν, εξαναγκάζοντάς τον να τους παραδώσει τις εισπράξεις του καταστήματος και διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων σε Άλιμο, Ηλιούπολη, Ελληνικό και Αργυρούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ