Γλυτώνει τα ισόβια ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια
Σπάνε τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως στον Μανώλη Καλομοίρη για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη πριν από τρία χρόνια στα Ανώγεια.
Το Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποδέχτηκε το ελαφρυντικό της πρόκλησης του κατηγορούμενου Μανώλη Καλομοίρη «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος», Γιώργου Ξυλούρη, στη εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την ανθρωποκτονία που έγινε το 2020.
Η απόφαση προκάλεσε το ξέσπασμα της μητέρας και των συγγενών του Γιώργου Ξυλούρη.
«Άχου Γιώργη ακριβέ μου… ο Θεός θα τσι δικάσει», φώναζε η μάνα του θύματος, αντιδρώντας στο «σπάσιμο» των ισοβίων που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως στον Καλομοίρη.
Με δήλωσή του ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Διονύσης Βέρρας, είπε ότι αφενός με πλειοψηφία 5-2 απορρίφθηκε ο «βρασμός ψυχικής ορμής», αφετέρου αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της «πρόκλησης», με αποτέλεσμα «το δικαστήριο να επιβάλει την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος σε αυτή την περίπτωση».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος
Κανένα ελαφρυντικό για τον δράστη του διπλού φονικού στα Ανώγεια - Τι προτείνει ο εισαγγελέας
Κλιμακώνουν οι αγρότες εν μέσω της συνάντησης στο Μαξίμου: Μπλόκα σε Νίκαια, Μάλγαρα, Μουδανιά
16:29
Θεοδωρικάκος: «Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της Διασποράς»
16:28
Νότια Κορέα: Θανατική ποινή η εισήγηση της εισαγγελίας για τον πρώην πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ
16:27
Αγρότες Δ. Αχαΐας κατά συναδέλφων τους: Υποκινούμενοι κομματικά προσήλθαν στον διάλογο
16:17