ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στην Αίγινα: Τις αιτίες εξηγεί ο αντιδήμαρχος του νησιού

Τροχαίο στην Αίγινα: Τις αιτίες εξηγεί ο αντιδήμαρχος του νησιού
aeginaportal.gr

Για τις συνθήκες του ατυχήματος στην Αίγινα όπου τραυματίστηκαν τρεις μαθήτριες όταν δύο οδηγοί λεωφορείων ενεπλάκησαν σε τροχαίο, εξηγεί ο αντιδήμαρχος του νησιού Σωκράτης Δούκας.

Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ για το ατύχημα που συνέβη χθες Πέμπτη (4/5) με τις τρεις μαθήτριες να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο νησί, όταν βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο πούλμαν. Ο ίδιος μίλησε και για το οδικό δίκτυο του νησιού και αν αυτό είναι κατάλληλο για τόση επικεψιμοτητα, όπως ξεκαθάρισε.

«Όσον αφορά τον μηχανισμό του ατυχήματος, ακόμα δεν έχω ενημερωθεί γιατί όπως καταλαβαίνετε τρέχει και μία προανακριτική διαδικασία η οποία είναι στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας», εξήγησε αρχικά ο αντιδήμαρχος Αίγινας.

Πιο αναλυτικά, μίλησε για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ώστε να δοθεί άμεση βοήθεια στα τρία κορίτσια. «Είχαμε την ειδοποίηση για τρεις μαθήτριες, γιατί τρία άτομα τα οποία τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Εκεί έγινε η πρώτη αξιολόγηση. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στον Πειραιά και δεσμεύσαμε ουσιαστικά το ιπτάμενο δελφίνι που ήταν στο λιμάνι, καθυστερήσαμε το δρομολόγιο και μαζί με μία συνάδελφο από το Κέντρο Υγείας που εφημέρευε, τις διακοσμήσαμε με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Παράλληλα είχε ενημερωθεί το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τα ασθενοφόρα εκ των οποίων και μία κινητή μονάδα με γιατρό βρίσκονταν ήδη στο λιμάνι του Πειραιά για να παραλάβουν τα παιδιά και να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο «Παίδων», ανέφερε ο Σωκράτης Δούκας.

Οι συνθήκες του ατυχήματος

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα, ο κ. Δούκας εξήγησε πως πιθανώς αυτό που συνέβη ήταν πως «ίσως υπήρχε μία παράλληλη εκκίνηση, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, το ένα ίσως λεωφορείο να ήταν σταματημένο. Υπήρχε μία κίνηση του δεύτερου λεωφορείου με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό τον τραυματισμό. Δηλαδή, ουσιαστικά οι μαθήτριες βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, ανάμεσα σε δύο λεωφορεία. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ακόμα δεν τις γνωρίζουμε».

Όσο για το αν το οδικό δίκτυο της Αίγινας, που είναι ένα μέρος με μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά έχει μικρούς δρόμους, μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα πούλμαν που καταφτάνουν στο μέρος ο κ. Δούκας εξήγησε: «Πραγματικά στην πρόβλεψή μας, υπάρχουν και μικρότερα μέσα μετακίνησης, πιο ευέλικτα λεωφορεία. Παρόλα αυτά, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, χρησιμοποιούνται και αυτά».

«Στην συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση δεν είχε να κάνει με το μέγεθος του λεωφορείου», εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει:

«Στο σημείο αυτό υπάρχει άνεση να κινηθούν ακόμα και αυτού του είδους τα οχήματα. Βέβαια στο λιμάνι της Αίγινας από την αφετηρία, από εκεί που ξεκινάει ο κόσμος, μέχρι τα σημεία ενδιαφέροντος ή εσωτερικά στο κέντρο της πόλης, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, σίγουρα τα πιο μικρά και ευέλικτα λεωφορεία, είναι καλύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ