ΕΛΛΑΔΑ

Στον Εισαγγελέα οι νεαροί που κατηγορούνται για εμπρησμό σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Στον Εισαγγελέα οι νεαροί που κατηγορούνται για εμπρησμό σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Ο ένας συλληφθείς που πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα Screen grab / video glomex

Το κατώφλι του Εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν σήμερα, Τρίτη (9/5) οι δύο νεαροί ηλικίας 21 ετών, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα (8/5), έπειτα από φωτιά που έβαλαν σε κατάστημα, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Δευτέρας (8/5) συνελήφθη ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους που είχαν αρχικά ταμπουρωθεί στο καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά και προσπαθούσαν να διαφύγουν τη σύλληψη πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα. Ο δεύτερος ταμπουρώθηκε μέσα στον Ιερό Ναό και έπειτα από διαπραγματεύσεις παραδόθηκε.

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά σε κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή Βενιζέλου και Ιωνος Δραγούμη, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Τα δύο άτομα προκάλεσαν την πυρκαγιά, όταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι στην ταράτσα του κτηρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς.

Έπειτα από έλεγχο, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ