ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς ενάντια στις εξετάσεις PISA

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς ενάντια στις εξετάσεις PISA
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, για τους εκπαιδευτικούς ενάντια στην υλοποίηση των εξετάσεων PISA με τις οποίες διαφωνούν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Ήδη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, είxε ανακοινώσει από χθες Δευτέρα (9/5) ότι:

«Κοινοποιήθηκε σήμερα, 9-5-2023, λίγο μετά τις 5 μ.μ. στη Δ.Ο.Ε., η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. για την αποτροπή της πραγματοποίησης των εξετάσεων της κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού PISA, τις οποίες η Δ.Ο.Ε. με παιδαγωγικά επιχειρήματα έχει αποδομήσει, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική».

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ έρχεται να καλύψει τα μέλη της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στις κινητοποιήσεις καθώς διαφωνούν με τις εξετάσεις PISA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ