ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο 37χρονος - Απολογείται την Παρασκευή

Άρτα: Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο 37χρονος - Απολογείται την Παρασκευή
Pixabay

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο 37χρονος πατέρας του μωρού που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ νωρίτερα την Τετάρτη 10/5 του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι νοσηλέυεται σε ξεχωριστούς ασφαλείς θαλάμους, καθώς και η 27χρονη μητέρα είναι σε τραγική κατάσταση, αδυνατώντας να πιστέψει την τραγωδία που βιώνει το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε γνωστή μετά τη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίας να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο 37χρονος

Μιλώντας σε εκπομπή στο Mega, ο γνωστός ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας, εξήγησε τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η τελική δίωξη φρονώ ότι θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος».

Τα πρώτα λόγια του

Τα πρώτα λόγια που ψέλλισε ο πατέρας στην Άρτα που ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε αποκάλυψε ο δικηγόρος του. Όπως είπε ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης, το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Αποκάλυψε πως τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους ήταν νεκρό.

Ο πατέρας ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή κατά την εμφάνισή του ενώπιον του ανακριτή. Η μεταγωγή του έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εξαιτίας φόβου λιντσαρίσματος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέστρεψε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής για τα αίτια του φρικτού θανάτου του βρέφους.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ