ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: «Το παιδί μου ήταν νεκρό» - Συγκλονίζει η απολογία του πατέρα για το βρέφος

Άρτα: «Το παιδί μου ήταν νεκρό» - Συγκλονίζει η απολογία του πατέρα για το βρέφος
Το πρωτοδικείο Άρτας όπου οδηγήθηκε ο πατέρας για να απολογηθεί arta2day.gr

Συγκλονίζει η απολογία του πατέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 5,5 μηνών βρέφος του το οποίο ξέχασε για πολλές ώρες στο αυτοκίνητό του στην Άρτα .

Oι σκηνές ήταν τραγικές με τον πατέρα να κλαίει συνεχώς από τη στιγμή που οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο στην Άρτα για να απολογηθεί, μέχρι και τη στιγμή που αποχώρησε. Κατηγορούσε συνεχώς τον εαυτό του και έλεγε ότι θα έπρεπε να είχε πεθάνει εκείνος και όχι το παιδί του.

Σύμφωνα με το Mega ο πατέρας απολογήθηκε με υπόμνημα όπου περιέγραψε τα όσα τραγικά συνέβησαν τη μοιραία μέρα για το βρέφος.

«Το παιδί είχε αποκοιμηθεί στο καρεκλάκι. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και έφυγα με το υπηρεσιακό για Λευκάδα.

»Όταν με κάλεσε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο στις 14:40 ρωτώντας με πού είναι το παιδί μας της απάντησα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Εκείνη μου είπε ότι βρίσκεται εκεί και την ενημερώνουν ότι το παιδί δεν ήρθε.

»Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα πάει. Μπήκα ανάποδα στο δρόμο και έφτασα στο αυτοκίνητο μου. Το παιδί μου ήταν νεκρό», είπε ο πατέρας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας

Ο πατέρας μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση ο δικηγόρος του πατέρα, λέγοντας ότι έχασε την επίγνωση της ύπαρξης του παιδιού και πως σταμάτησε να λειτουργεί η μνήμη του.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η νεκροψία στο βρέφος έδειξε ασφυκτικό θάνατο.

Ο 37χρονος έφτασε λίγο μετά τις 09:00 στον ανακριτή της Άρτας, εμφανώς συντετριμμένος με σκυμμένο το κεφάλι και καλυμμένο με κουκούλα. Στο πλευρό του ήταν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε μία κίνηση συμπαράστασης.

Οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο και πως οι προσευχές τους είναι κοντά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 27χρονη σύζυγός του είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι μαζί του στον ανακριτή όμως αυτό δεν συνέβη.

Η κηδεία του άτυχου βρέφους θα γίνει αύριο στην Άρτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ