ΕΛ.ΑΣ: Ανησυχητική η έξαρση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, η έξαρση των περιστατικών βίας των ανηλίκων, με κύρια σημεία αναφοράς την οπαδική αντιπαλότητα, τον «πόλεμο» συμμοριών, τις ληστείες αλλά και το bullying.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι πρωταγωνιστές των περιστατικών αυτών είναι τις περισσότερες φορές ανήλικοι, από 13 ετών.
Τα παραπάνω, είναι κάποια από τα συχνότερα αδικήματα για τα οποία συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά, πέρα από το επεισόδιο στο Περιστέρι, με θύματα 4 νεαρούς.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο δέκα συλλήψεις για επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα, για ληστεία με απειλή μαχαιριού, απόπειρα ληστείας, κλοπές, συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ανήλικοι φαίνεται ότι δρούσαν μαζί με ενήλικες νεαρούς, όπως στο περιστατικό της Νέας Ερυθραίας, όπου ένα 16χρονο παιδί επιτέθηκε με δύο ενήλικες με μαχαίρια και τσεκούρια, απλά και μόνο επειδή στο δρόμο τους βρέθηκαν άτομα που υποστήριζαν μία άλλη ομάδα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν και 5 συλλήψεις γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
SPONSORED
Κινηματογραφική καταδίωξη στη Μεσσηνία: Άνδρας έκλεψε όχημα και συνελήφθη μετά από τροχαίο
18:47
Στο στόχαστρο του Ιράν υποθαλάσσια καλώδια του Ορμούζ - Πώς θα επηρέαζε από τράπεζες έως τηλεργασία
18:36
Παγκόσμια ανησυχία από την έξαρση σπάνιου στελέχους του Εμπόλα στη ΛΔ Κογκό
18:27
Τουρκία: Πέθανε ο αδερφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είχε δεχθεί πυροβολισμό
18:18