ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Ανησυχητική η έξαρση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων

ΕΛ.ΑΣ: Ανησυχητική η έξαρση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων
Unsplash

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, η έξαρση των περιστατικών βίας των ανηλίκων, με κύρια σημεία αναφοράς την οπαδική αντιπαλότητα, τον «πόλεμο» συμμοριών, τις ληστείες αλλά και το bullying.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι πρωταγωνιστές των περιστατικών αυτών είναι τις περισσότερες φορές ανήλικοι, από 13 ετών.

Τα παραπάνω, είναι κάποια από τα συχνότερα αδικήματα για τα οποία συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά, πέρα από το επεισόδιο στο Περιστέρι, με θύματα 4 νεαρούς.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο δέκα συλλήψεις για επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα, για ληστεία με απειλή μαχαιριού, απόπειρα ληστείας, κλοπές, συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ανήλικοι φαίνεται ότι δρούσαν μαζί με ενήλικες νεαρούς, όπως στο περιστατικό της Νέας Ερυθραίας, όπου ένα 16χρονο παιδί επιτέθηκε με δύο ενήλικες με μαχαίρια και τσεκούρια, απλά και μόνο επειδή στο δρόμο τους βρέθηκαν άτομα που υποστήριζαν μία άλλη ομάδα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν και 5 συλλήψεις γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ