ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Στην εντατική ο 8χρονος γιος της οικογένειας

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Στην εντατική ο 8χρονος γιος της οικογένειας
INTIME

Στην εντατική νοσηλεύεται ο 8χρονος που είδε τον πατέρα του να σκοτώνει την μητέρα του μέσα στο σπίτι τους στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Από το περιστατικό το παιδί τραυματίστηκε στο χέρι και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε βαθύ τραύμα στον αγκώνα από σκάγια, ενώ είχε και εκδορές σε αρκετά σημεία του σώματός του.

Η ζωή του δεν κινδυνεύει, ωστόσο, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και γι'αυτό παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Σύμφωνα με το Mega, το αγοράκι που είδε τους δύο γονείς του να κείτονται νεκροί, περπατούσε μόνο του μέσα στο σπίτι για πέντε ολόκληρες ώρες ανήμπορο να αντιδράσει.

Ο 8χρονος μεταφέρθηκε αρχικά με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γεώργιος Τσικόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι το αγοράκι βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του και ότι φέρει τραύματα στο χέρι και συγκεκριμένα στο δεξιό αντιβράχιο, όπου λείπει δέρμα και μυς, ενώ παρουσιάζει και διατομή του ωλένιου νεύρου. Ακόμη φέρει σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως στα ιγμόρεια και την κοιλιακή χώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Τσικόπουλος, καίρια ήταν η άμεση επέμβαση του ΕΣΥ, ενώ επιστρατεύτηκαν γιατροί και από άλλα νοσοκομεία, όπως πλαστική χειρουργός από το Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι η 12χρονη κόρη του ζευγαριού ήταν στο σπίτι της γιαγιάς της. Στις 11 το πρωί η θεία του δράστη και αυτόχειρα εντόπισε σε μία λίμνη αίματος το ζευγάρι και σε κατάσταση σοκ και χτυπημένο το 8χρονο παιδί.

Η γυναικοκτονία έγινε το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της οικογένειας την ώρα που ο 36χρονος ετοιμαζόταν για τη δουλειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στο παιδικό δωμάτιο που ήταν η γυναίκα του με τον γιο του πυροβολώντας την τέσσερις φορές με την κυνηγετική του καραμπίνα. Τα σκάγια βρήκαν την άτυχη γυναίκα στην πλάτη, τον ώμο, τον τράχηλο και τη μασχάλη.

Στη συνέχεια φαίνεται πως ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο υπνοδωμάτιο, όπου και αυτοκτόνησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα είχε αρκετές διενέξεις. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ