ΕΛΛΑΔΑ

«Χειρουργώ δύσκολα περιστατικά»: Τι απαντά ο γιατρός για τους θανάτους των 15 παιδιών

«Χειρουργώ δύσκολα περιστατικά»: Τι απαντά ο γιατρός για τους θανάτους των 15 παιδιών
IN TIME / ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Για ανυπόστατη επίθεση και για «πρακτικές Γκέμπελς» κάνει λόγο ο γιατρός που κατηγορείται για τους θανάτους 15 παιδιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών για διακεκριμένο παιδοκαρδιοχειρουργό, ο οποίος εξετάζεται μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Καρδιοπάθεια.

Στη σχετική καταγγελία, ο γιατρός αποκαλείται «ψεύτικος Μεσσίας» και κατηγορείται για θνησιμότητα της τάξης του 20% στα χειρουργεία του.

«Πετούν λάσπη», λέει ο γιατρός

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους», είπε ο γιατρός σύμφωνα με το Mega.

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα και έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Και όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Και αν θέλετε, μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε».

«Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή, η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης», σημείωσε.

«Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δεν ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα», πρόσθεσε ο γιατρός.

«Δεν υπάρχει τίποτα για αυτήν την καταγγελία»

«Δεν υπάρχει τίποτα για αυτήν την καταγγελία, ούτε το όνομα του καταγγέλλοντα. Ποιος γονιός, που έχει χάσει το παιδί του κρύβεται; Πετάνε λάσπη. Τους έχω χαλάσει την πιάτσα και το κάνουν αυτό, επειδή χειρουργώ αφιλοκερδώς και άλλοι ζητούν 10 με 15.000 ευρώ. Έρχομαι στη χώρα, για να βοηθήσω τη χώρα. Όλα αυτά είναι λάσπη απ' όλους όσοι έχασαν τη φήμη και τη δόξα από την παρουσία μου. Επειδή ήρθε ένας Έλληνας από τη διασπορά, με όλη την καρδιά του για να προσφέρει κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται υποτιμημένοι και πετούν λάσπη. Αυτή ήταν η στρατηγική του Γκέμπελς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός, σύμφωνα με τον Alpha.


«Από το 2013 μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη κλινική έχω κάνει 1057 χειρουργεία. Μέσα σε αυτά είναι παιδιά που όλες οι άλλες καρδιοχειρουργικές ομάδες αρνήθηκαν να τα χειρουργήσουν. Από αυτά 24 παιδιά έχουν πεθάνει, πρόκειται για ποσοστό 2,3%», κατέληξε ο γιατρός.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση θρίλερ

Δεκαπέντε θανάτους παιδιών σε δύο ελληνικά νοσοκομεία ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές Αρχές.

Το βασικό τμήμα της έρευνας αφορά μία ιδιωτική κλινική και οι Αρχές καλούν σε καταθέσεις τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, γιατρούς και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το Mega.

Έρευνα φέρεται να έχει γίνει και από αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία όμως σταμάτησε τις εργασίες της στις αρχές του 2023.

Όλα ξεκίνησαν μετά από έγγραφη αναφορά συλλόγου καρδιοπαθών παιδιών το 2021 και από τότε εξελίσσεται ένα θρίλερ. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., παίρνουν καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών ώστε να καταφέρουν να βρουν το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η επιστολή των γονέων στο υπουργείο Υγείας

Οπως λένε οι γονείς, στην επιστολή που έστειλαν στο υπουργείο Υγείας, ο καρδιοχειρουργός αποδείχθηκε ψεύτικος και 15 παιδιά χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του.

«Κάναμε τις έρευνές μας. Κάτι δεν πηγαίνει καλά και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος ‘Μεσσίας’. Στα περίπου 70 χειρουργεία, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν επανήλθαν ποτέ μετά από την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε και να μην μπορούμε πλέον να σιωπούμε».

«Για τα παιδιά μας, όταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά, η απάντηση ήταν προς όλους μας ότι κάποιος ή κάτι άλλο έφταιγε. Σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που δεν ανταποκρίθηκε ή το ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Σε όλους μας το ίδιο τροπάριο ότι αυτός τα έκανε όλα σωστά και ότι έφταιξαν πάντα κάποιοι άλλοι», αναφέρεται στην επιστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ