ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Ποιες είναι οι 21 + 1 προτάσεις «κλειδιά» για τη σταδιοδρομία των τελειόφοιτων

Πανελλήνιες 2023: Ποιες είναι οι 21 + 1 προτάσεις «κλειδιά» για τη σταδιοδρομία των τελειόφοιτων
Διεξαγωγή Πανελλαγικών Εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έναν οδηγό με 22 προτάσεις για τη σταδιοδρομία των μαθητών και των μαθητριών της Γ' Λυκείου δημοσίευσε το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης των τελειοφοίτων μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες

Ειδικότερα, στον οδηγό αυτό, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις περιγράφονται ως: «μία πρόκληση από τις πολλές που θα συναντήσεις στα μελλοντικά μονοπάτια της προσωπικής, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής σου πορείας».

Στη συνέχεια, επισημαίνει: «Συνέχισε να ονειρεύεσαι και να διατηρείς το ενδιαφέρον σου στον επαγγελματικό σου στόχο, αξιοποιώντας τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά, στις περιπλανήσεις και τις προσπάθειές σου. Διερεύνησε τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου διαδικτυακά από τη σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ. Είναι μια καλή ευκαιρία για ενδοσκόπηση, ώστε να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί».

Παράλληλα, οι συντάκτες και οι συντάκτριες του οδηγού τονίζουν κάτι που μάλλον θα έπρεπε να επισημαίνεται συχνότερα για τη διαδικασία των Πανελληνίων: «η μάθηση δεν τελειώνει με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ