ΕΛΛΑΔΑ

Mεταναστευτικό: Ελέγχεται για κακουργήματα ο Δημητράς - Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του

Mεταναστευτικό: Ελέγχεται για κακουργήματα ο Δημητράς - Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του
PIXABAY

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες, κ.λπ.) του Παναγιώτη Δημητρά αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που είναι επικεφαλής, διατάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά από σχετικό πόρισμα με το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Σχετική έρευνα διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Στη συνέχεια συντάχθηκε πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πόρισμα αφορά στον τρόπο διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων που λάμβανε ο κ. Δημητράς για την υποστήριξη δράσεων σχετικών με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ, στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που μεταδίδει η ΕΡΤ, οι ελεγκτές της Αρχής αμφισβητούν πως υπήρξε ορθή διαχείριση των επίμαχων κονδυλίων και ότι αυτά πράγματι διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους είχαν εγκριθεί από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο οποίος στα τέλη του 2022 είχε κατηγορηθεί ότι διευκόλυνε μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, με τον ίδιο να κάνει τότε λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ