ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Καταγγελία για απόπειρα phising σε υποψήφιο ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

Πανελλήνιες 2023: Καταγγελία για απόπειρα phising σε υποψήφιο ΕΠΑΛ στη Μαγνησία
ΙΝΤΙΜΕ

Απόπειρα phising σε υποψήφιο ΕΠΑΛ στη Μαγνησία, καταγγέλλει ο Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Το συμβάν προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο μαθητής δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε πως ο μαθητής καλείται να αλλάξει εξεταστικό κέντρο και να ανοίξει ένα σύνδεσμο που του έχει αποσταλεί στο email του για να δει που εξετάζεται.

Η μητέρα του μαθητή που ήταν μπροστά στο τηλεφώνημα κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση.

Η οικογένεια του εξεταζόμενου θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα.

Αν ο μαθητής έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των πανελλαδικών και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ