ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αναστάτωση με φίδι που εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ - Επενέβη η Πυροσβεστική

Βόλος: Αναστάτωση με φίδι που εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ - Επενέβη η Πυροσβεστική
Screen grab/Youtube/Almyrospress

Μια δεντρογαλιά εμφανίστηκε σε σούπερ μάρκετ στον Αλμυρό Βόλου - σε ένα από τα συνεχόμενα περιστατικά με εμφάνιση φιδιών - με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το almyrospress, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά το κλείσιμο του καταστήματος, όταν οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι το φίδι βρισκόταν μέσα στο κατάστημα.

Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και ένα όχημα από το κλιμάκιο της Δρυμώνας με τρεις πυροσβέστες μετέβησαν στο σούπερ μάρκετ και απομάκρυναν τη μικρή δεντρογαλιά.

Πού οφείλονται οι συχνές εμφανίσεις φιδιών στις πόλεις

Στην απότομη άνοδο της θερμοκρασίας μετά από μια κρύα άνοιξη φαίνεται να οφείλονται οι συχνές εμφανίσεις φιδιών, με αποκορύφωμα το περιστατικό οχιάς σε σχολείο που δάγκωσε 39χρονη εθελόντρια που προσπαθούσε να την απομακρύνει.

«Τα φίδια εμφανίζονται από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μετά θα βλέπουμε λιγότερο» ανέφερε από την πλευρά του ο Πέτρος Λυμπεράκης, βιολόγος – ερπετολόγος του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, εξηγώντας το φαινόμενο τόνισε ότι η συχνή παρουσία τους κοντά σε κόσμο δικαιολογείται γιατί αυτή την περίοδο είναι η εποχή ζευγαρώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ