ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ψυχρός ενώπιον του Εισαγγελέα ο δράστης που μαχαίρωσε την σύντροφό του

Κρήτη: Ψυχρός ενώπιον του Εισαγγελέα ο δράστης που μαχαίρωσε την σύντροφό του
Το σπίτι όπου ο 36ρονος μαχαίρωσε 14 φορές την σύντροφό του cretapost

Με ψυχρότητα άκουσε τις κατηγορίες σε βάρος του ο 36χρονος που κατάφερε 14 μαχαιριές στην σύντροφό του μέσα στο σπίτι τους στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και απείθεια.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια, μετέβησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου παραμένει φρουρούμενος ο δράστης ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με το ίδιο μαχαίρι που τραυμάτισε σοβαρά την σύντροφό του.

Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα Cretalive, στο άκουσμα των κατηγοριών εναντίον του, παρέμεινε ψύχραιμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν καθιστός στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δεν ανέφερε το παραμικρό και έδειχνε ότι έχει πλήρη συνείδηση της πράξης του.

Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στη 1.00 το μεσημέρι.

Εκτιμάται ότι μέχρι τότε θα έχει πάρει εξιτήριο, οπότε και θα μεταχθεί για την απολογία του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ο 36χρονος έχει ήδη κληθεί να απολογηθεί προανακριτικά, ωστόσο, δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Εκτός ΜΕΘ η 36χρονη που δέχθηκε 14 μαχαιριές

Να σημειωθεί ότι η 36χρονη που δέχθηκε την επίθεση του συντρόφου της, βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και μεταφέρθηκε στη Θωρακοχειρουργική κλινική, όπου και - σύμφωνα με τους γιατρούς - θα μείνει για λίγες ημέρες έως ότου αποθεραπευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι φέρει τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα άνω άκρα ενώ υποβλήθηκε και σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος που είχε χάσει.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η κοπέλα είπε, ότι δεν είχε προηγηθεί καβγάς και πως ο 36χρονος αντέδρασε σαν να βρέθηκε ξαφνικά σε αμόκ και άρχισε να την χτυπά.

Δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές και κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ζητώντας βοήθεια.

Ο 36χρονος μετά την επίθεση με το ίδιο μαχαίρι αυτοτραυματίσθηκε στην κοιλιά και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι, σύμφωνα με το cretapost.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο με συνοδεία αστυνομίας.

Την ίδια ώρα τη φωτιά που έβαλε ο 36χρονος κατάφεραν και έσβησαν οι γείτονες οπότε δεν χρειάστηκε η συνδρομή των δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.

Εκείνος που αφόπλισε τον δράστη καταφέρνοντας να του αποσπάσει το κουζινομάχαιρο ήταν ο πατέρας του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ