Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος
Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης, Θανάσης Σπυρόπουλος. Είχε γεννηθεί το 1931 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Την τέχνη του ακολούθησε και ο γιος του Κώστας Σπυρόπουλος, ενώ μαζί λειτουργούσαν το Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη – Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.
Ο Θανάσης Σπυρόπουλος είδε για πρώτη φορά Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του και από εκεί πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα για να γίνει καραγκιοζοπαίχτης.
«Το πανί, οι φιγούρες πίσω από αυτό, οι φωνές, ο φωτισμός» ήταν αυτά που τον έκαναν αρχικά βοηθό – μαθητή του τοπικού καραγκιοζοπαίκτη Βασίλη Φιλντισάκου από την ηλικία των 15 ετών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Κηδεία Γιώργου Γεωργίου: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο»
ΚΟΣΜΟΣ
Πλοίο χτυπήθηκε από βλήμα ανοικτά του Ομάν - Αγνωστη η προέλευσή του
18:33
ΣΠΟΡ
Ποδόσφαιρο σε μικροβαρύτητα: Πώς η NASA μελετά την μπάλα του Μουντιάλ στο διάστημα
18:21
ΕΛΛΑΔΑ
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε αποθήκη στο Ηράκλειο - Ζημιές σε πολυκατοικία και επιχειρήσεις
18:12
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Καλά στην υγεία τους οι Ελληνες ομογενείς στην Βενεζουέλα» - Συνεχής συνεργασία με την Πρεσβεία
18:03
ΕΛΛΑΔΑ